Sport

Megvan a második győzelem zsinórban: mindhárom pontot elhozta Budafokról a Szeged-Csanád GA

Vasárnap délután Budafokon vendégeskedett a Szeged-Csanád Grosics Akadémia csapata a labdarúgó Merkantil Bank liga 28. fordulójában. A verőfényes tavaszi napsütésben ezúttal a szegediekkel volt a szerencse is, végül 2-1 arányban győzték le a fővárosi csapatot.

A múlt heti hazai győzelmet követően vasárnap idegenben várt komoly feladat a szegedi focicsapatra: Budafokra utazott Alekszandar Sztevanovics csapata. A vezetőedző mindössze egy változtatást eszközölt kezdőcsapatában: az utóbbi időben nagyszerű formában játszó, de az ötödik sárga lapja miatt eltiltás alatt álló Temesvári Attila helyett Könczey Márk kapott helyet a csapatban.

HAJTÓS MÉRKŐZÉST LÁTHATTAK A HELYIEK

A mérkőzés lendületesen indult, a szegedi csapat szerzett vezetést az első félidő 21. percében, amikor Géresi egy remek szóló végén vezetéshez juttatta a Szeged-Csanád GA-t. Az öröm nem tartott sokáig, kicsit több, mint tíz perccel később egyenlített a Budafok, Vaszicsku nagy bedobása után Adorján fejelt a kapuba. A következő gólra egészen a végjátékig kellett várni, ekkor Kundrák Norbert a 83. percben szemfüles gólt szerzett, ezt az előnyt pedig már nem engedte ki a kezei közül a szegedi csapat, így összességében az elmúlt három meccsén veretlen a gárda.

Szeged-Csanád GA: Takács – Szilágyi, Szakály (Simon 88′), Prosser (Gajdos 65′), Farkas (Bíró 90+2′), Könczey, Papp, Kővári, Szatmári (Kundrák 65′), Géresi (Jammeh 65′), Tóth. Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics.

Budafoki MTE: Gundel-Takács – Margitics (Nándori 55′), Beke, Németh M. (Csonka 56′), Adorján, Bíró (Vasvári 69′), Bakti (Kovács 46′), Soltész, Kalmár (Tischler 86′) , Fótyik, Vaszicsku. Vezetőedző: Mátyus János

Gólszerzők: Géresi K., Kundrák N. ill. Adorján K.

Sárga lap: Farkas A., Papp Á. ill. Németh M., Margitics A., Nándori B., Vasvári Z., Beke P.

Borítókép: Szeged-Csanád GA FB.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb