Mindenmás

Életet mentettek a makói rendőrök: a hídról ugrott a Marosba egy fiatal férfi, a két Hős segítette ki a hideg vízből

Életet mentett két makói rendőr, ugyanis a Maros meredek partszakaszán húztak ki egy férfit a vízből – írja a Promenád24, akik megkeresték a két hőst. Mint kiderült, ha pár másodperccel később érkeznek a helyszínre, már nem lehetett volna megmenteni a vízbe ugrott férfi életét.

Olvasói jelzésre kereste fel a szomszédos portál a két rendőrt, Tarján Zsoltot és Török Tamást, akik egy, a hídról a vízbe ugrott emberen segítettek. Mint kiemelték, mindketten több mint 10 éve szolgálnak a makói rendőrségnél, főtörzsőrmesterek, egyébként Földeák és Óföldeák körzeti megbízottjai.

LEUGROTT A HÍDRÓL A FIATAL FÉRFI

A portál kiment velük a Maros Kiszombor felőli oldalára, oda, ahol a csaknem tragikus kimenetelű eset történt. A csodával határos módon tudták kimenteni a már didergő és a hideg víztől megmeredt fiatalt, aki már alig tudott mozogni. A faágakba kapaszkodtak, és úgy tolták fel a férfit. A férfi magánál volt, de zavarodottan beszélt. Török Tamás így idézte fel a történteket:

“Szombaton lesz 2 hete, éppen szolgálatban voltunk, amikor kaptunk egy bejelentést, hogy a hídon van egy zavart férfi, nem tudják, mit akar tenni, nézzük meg. El is indultunk azonnal a rendőrautóval, amikor elhaladtunk ott, nem láttunk senkit, ezért haladtunk tovább Kiszombor irányába a 43-as főúton. Nagyjából a benzinkútnál jártunk, amikor újra szóltak, hogy a férfi beleugrott a vízbe. Azonnal visszasiettünk, amilyen gyorsan csak tudtunk” – mesélte a rendőr.

NEM VOLT IDŐ GONDOLKODNI

Mint kiderült, ezután lehajtottak a híd oldalán, a kerékpárút mellett. Ekkor már többen álltak a hídon odafenn, valószínűleg az egyikük értesítette a rendőröket. Amikor odaértek, azt látták, hogy a férfi a vízben fekszik. Lementek a partra, szerencsére elérték onnan, így húzták, tolták fel a nagyon meredek szakaszon a férfit. Elmondták, folyamatosan ügyeltek egymásra is, hiszen önmaguk biztonsága is nagyon fontos volt a mentés során. Tarján Zsolt elmondta: “Nem nagyon volt időnk gondolkodni, szinte reflexből cselekedtünk azonnal. Erős testalkatú férfi volt, vizes ruhában, nehéz volt feltolni a partra. Levettük a vizes ruháit, és pokrócba csavartuk, majd vártuk a mentősöket.”

A KÉT RENDŐRNEK KÖSZÖNHETI AZ ÉLETÉT

Az utolsó utáni pillanatban érkeztek, hiszen ha pár másodperccel később érnek oda, a férfit elsodorja a víz. A kihűlés szélén volt. A portál úgy tudja, hogy a férfinek nem esett baja, a zavarodottsága okán a pszichiátriára szállították. A két hős rendőr elmondta, sosem találkoztak még ilyen esettel, tényleg a szerencsén múlt minden. A férfi egyébként családi okokra hivatkozott, azt mondta, azért ugrott a vízbe, mert magánéleti gondjai voltak, és nem látott kiutat belőle. Az életét most csakis a két rendőrnek köszönheti.

Ha úgy érzed, lelki segítségre szorulsz, vagy van olyan ismerősöd, aki veszélyben van, azonnal kérj segítséget! Hidd el, mindig van megoldás, mindig van, aki meghallgat:

  • Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége
    116-123
  • Kék Vonal gyermekkrízis alapítvány
    116-111
  • Akik interneten segítenek:
    www.sos505.hu és www.chat.kek-vonal.hu
    E-mail címek, ahová írásban fordulhatsz:
    [email protected]
    [email protected]

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb