Mindenmás

“Itt hamarosan egy parkoló-automata fog üzemelni” – zajlanak az előkészületek, július elsejétől jön a fizetős kék és a lila zóna Szegeden

“Itt hamarosan egy parkoló-automata fog üzemelni” – jelentek meg a napokban a felfestések Újszeged szerte, amit azt jelenti, hogy hamarosan már fizetős lesz a parkolás az eddig ingyenesen használt utcákban is.

A város eddig díjmentesen használható utcáinak egy részére is kiterjesztik a fizetős parkolási rendszert, erről még tavaly döntött a közgyűlés. Már akkor ismerté vált, hogy a már meglévő sárga és zöld zónák mellett kialakítanak egy kék és egy lila zónát is Szegeden. Az alábbi térképen mutatjuk, pontosan hova:

MEGJELENTEK A FELFESTÉSEK

Ezekben az utcákban jelentek meg a napokban a felfestések, melyek arra figyelmeztetnek, hogy ott hamarosan egy parkoló-automata fog üzemelni. A jelenségre Lívia olvasónk is felhívta a figyelmünket, mint írta, ma délután lett figyelmes az új felfestésre a Népkert soron:

A szegedi csoportokban már többen is beszámoltak róla, hogy ugyanezek a felfestések jelentek meg például a Szövetkezeti úton, és a Torontál téren.

114 DARAB ÚJ AUTOMÁT HELYEZNEK KI

A témával kapcsolatban ma felkerestük Knezevics Viktort, az SZKT ügyvezető igazgatóját, aki szerkesztőségünknek elárulta, hogy a közgyűlési határozat után kiírtak egy tendert az automaták beszerzésére, ami sikeresen lezárult. Ezzel párhuzamosan elkészültek a tervek is, hogy hova fogják az új automatákat kihelyezni. Ezeknek a kitűzése zajlik most jelenleg, amivel a következő hetekben végeznek majd, ezt követően pedig elkezdik az alapokat kiönteni. Az ügyvezető igazgató kiemelte, hogy 114 darab parkoló-automatát helyeznek majd ki Szegeden.

JÚLIUS ELSEJÉN ÉLESEDNEK AZ AUTOMATÁK

Knezevics Viktor azt is elárulta, hogy július elsejéig kell a munkálatokkal végezni, ugyanis a közgyűlési határozat szerint ekkortól kell, hogy üzemeljenek az új parkoló-automaták Szegeden. A munkák zömére májusban és júniusban fog sor kerülni, addig előkészítik a terepet. Az ügyvezető igazgató azt is megerősítette, hogy a közgyűlés döntése értelmében a kék zónában 230 forintért tudunk majd parkolni óránként, míg az újszegedi lila zónában 150 forintért. A sárga zónába is kerülnek kihelyezésre új automaták a Nagykörúton túl, ez körülbelül 100 parkolóhelyet érint majd. A helyben lakóknak kedvezményes bérletet is lehet majd váltani, a kék zónában a 6 hónapos bérlet az első gépjárműre 3 ezer forint lesz, a második autóra pedig 6 ezer forint.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb