Mindenmás

Becsajozott a Szegedi Vadaspark nagy marája, Debrecenig utazott az új párjához

A debreceni állatkertig utazott a Szegedi Vadaspark egyik nagy marája. A fiatal hím egy nősténny mellé került, és a beszámolók szerint már otthonosan érzi magát a dél-amerikai társaskifutóban.

A fiatal hímet a jelek szerint elfogadta társának az intézmény tavalyelőtt érkezett nősténye is, akivel idejük nagy részét már közösen töltik – tájékoztatta a nagyerdei intézmény csütörtökön az MTI-t. “Reméljük, hogy újabb életre szóló szerelem bontakozik majd ki a Nagyerdő fái alatt, és a közeljövőben utódokkal is sikerül majd gyarapítanunk ez a Parkunkban néhány éve látható különleges fajt” – írja az állatkert a közösségi oldalán.

SZIGORÚAN MONOGÁM PÁROKBAN ÉLNEK

Az Argentína középső és déli pampáin őshonos nagy mara, más néven pampanyúl (Dolichotis patagonum) viszonylag nagytermetű rágcsáló, amelynek jellegzetes külseje egyaránt hordoz rövidfülű nyúléra és apró szarvaséra vagy más patáséra emlékeztető jegyeket. Nappal aktív, idejének csaknem felét tölti a táplálékául szolgáló fűfélék, illetve levelek, fakéreg és termések keresésével és elfogyasztásával. Szigorúan monogám párokban él, amelyek a természetben évente jellemzően egyetlen alom utódot nevelnek fel.

Tavaly okozott egyébként riadalmat Szegeden az egyik nagy mara, aki megszökött a vadasparkból. Akkor a szakembereknek kellett befogni a meglógott állatot:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb