Mindenmás

Nyolc liter vizet itatott meg a zárkatársával egy férfi a Szegedi Fegyház és Börtönben – hat évet kapott első fokon

Hat év börtönbüntetéssel sújtotta első fokon a Szegedi Törvényszék azt a férfit, aki arra kényszerítette zárkatársát, hogy minden vesztes kártyacsata után vizet igyon, a sértettet pedig – mintegy nyolc liter elfogyasztása után – életveszélyes állapotban kellett kórházba szállítani.

A jelenleg 26 éves férfit életveszélyt okozó testi sértés, folytatólagosan elkövetett zsarolás és kényszerítés bűntettében mondták ki bűnösnek – írja az MTI beszámolójában.

ÜTÖTTE-VERTE A SÉRTETTET

A két letartóztatott férfit 2021 nyarától egy zárkában helyezték el a Szegedi Fegyház és Börtönben, a kapcsolatuk kezdetben jó volt, de szeptemberéről a vádlott minden ok nélkül folyamatosan belekötött a sértettbe, ütötte-verte, különböző feladatok elvégzésére kényszerítette, megalázta és kihasználta. A sértettnek moslékot kellett ennie, a vádlott elvette tőle a csomagját és olyan is előfordult, hogy családjának pénzt kellett tennie egy zárkatársuk telefonjára. A sértett – hogy elkerülje a bántalmazásokat – vádlott minden kérését teljesítette.

KÖNYÖRGÖTT A FÉRFI, MERT NEM BÍRTA

A rendszeres zárkabeli kártyázások egyikén, 2021. november 8-án a vádlott arra kényszerítette a sértettet, hogy vesztes játszmánként egy, összesen három liter, majd a végén további öt liter vizet megigyon. A sértett könyörgött, hogy nem bírja, rosszul van, erre a vádlott bántalmazta, majd zsír evésére is utasította. A sértett rövid idő múlva rosszul lett, epilepsziás rohama alakult ki, el vesztette eszméletét, majd kórházba szállították, és gyógykezelték. A sértettnél vízmérgezés – a szervezet nátriumháztartásának felborulása – miatt kialakuló agyödéma, életveszélyes állapot lépett föl.

ELISMERTE BŰNÖSSÉGÉT

A vádlott – mielőtt a sértettet elszállították – megfenyegette a zárkatársait, hogy az előzményeket nem mondhatják el, azt kell állítaniuk, hogy a sértett egyszer csak lefordult a székről. A vádlott az előkészítő ülésen elismerte bűnösségét, elmondta, nagyon megbánta a történteket, és örül annak, nem lett komolyabb baja a sértettnek. Az ügyészség, a vádlott és a védő három nap gondolkodási időt tartott fenn az esetleges fellebbezés bejelentésére.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb