Sport

Óriási lehetőség előtt a szegedi Magyar Kinga: elrendelték a versenytárgyalást, EB címért mehet hamarosan

Február végén óriási csatát vívott élete eddigi legmagasabban rangsorolt ellenfelével, a mexikói Beatrize Aguilarral a szegedi Magyar Kinga. A két-három éve még a rókusi Tescoban pékként dolgozó lány előtt megnyílt a világ, jelenleg a mindhárom nagy világszervezetnél a TOP 10 – ben rangsorolják, mint csütörtök délután edzőjétől, Simon Zsolttól megtudtuk, az EBU (European Boxing Union) pedig elrendelte a versenytárgyalások megkezdését egy jövőbeni, Európa-bajnoki címmeccs kapcsán.

BÉCSBEN TÁBOROZIK KINGA, MINDEN NAP 10 MENETES EDZŐMECCSET VÍV A WBF LEENDŐ BAJNOKÁVAL

Egyhetes, bécsi edzőtáborban tartózkodik Magyar Kinga ökölvívó és promótere-trénere, a szintén szegedi Simon Zsolt. Mint a sportoló karrierjét építő szakember telefonon elmondta, pont annak a négyszeres osztrák bajnok lánynak segítenek a WBF világbajnoki címmeccsre készülésében, aki pár hete még a mexikói ellenfelére gyúró Kingával sparringolt. A sportolók minden nap 10 menetes edzőmeccseket vívnak, 100%-os meccs-szituációkban, amelyek mindkét lánynak jól jönnek.

EURÓPA LEGPATINÁSABB SZERVEZETÉNÉL VÍVHAT HAMAROSAN CÍMMECCSET A SZEGEDI LÁNY

Arra a kérdésünkre, hogy mi újság a szegedi lánnyal, trénere nagy durranással kontrázott:

mint Simon Zsolt beszámolt róla, az 1911-ben alapított, roppant patinás EBU (European Boxing Union) kötelező kihívói pozícióba tette Kingát és elrendelte a versenytárgyalások megkezdését egy jövőbeni Európa-bajnoki címmeccsre fókuszálva.

Az EBU-nál egyébként Kinga a negyedik rangsorolt, de kapóra jön, hogy az első 7 helyezett egytől-egyig brit, az angolok pedig nem szívesen küzdenek egymással, így ha sikerül üzletileg is megegyezniük, a szegedi lány vívhatja a következő címmeccset.

Ha minden jól megy, az ellenfél az angol Dee Allen lesz, aki jelenleg a WBC nemzetközi bajnoka. Zsolt szerint a rivális egy tipikus angol bunyós, nem szereti a távolról szurkálós, vagy éppen a hátrálós-kontrázós megoldásokat, erőből megy előre, végtelen kondícióval megfűszerezve.

A BoxRec adatai szerint egy életveszélyes KO gépről van szó, a mérlege

  • 4 győzelem,
  • 0 vereség,
  • ráadásul a győzelmeiből egy pontozásosat kivéve mind KO volt.

Az első professzionális mérkőzése a “minden idők legdrámaibb női profi debütálása” címmel került fel anno a YouTube-ra, nem túl hosszú videó, érdemes megnézni:

Arra a kérdésünkre, hogy – amennyiben sikerrel zárják a tárgyalásokat és megvalósul a címmeccs – hogyan látja az esélyeiket, azt felelte,

ha versenyzője tudja hozni a mostani edzőtáborban mutatott tempót és stílust, megoldja az angol lányt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb