Sport

“Semmi gond, bírom” – 20 meccses nyerő szériában van a szegedi Magyar Kinga, készen áll a világbajnoki címmeccsre

Pont egy héttel azt követően, hogy a szegedi Kis Máté IBO nemzetközi címet szerzett az örmény Armen Yepremyan kipontozásával, illetve Magyar Kinga legyőzte élete eddigi legmagasabban rangsorolt ellenfelét, egy újabb magyar ökölvívó megy címért: a soproni Tóth László a megüresedett IBO Európa-bajnoki címért megy a brit Jack McGann ellen, a londoni York Hall-ban. A közös pont a három bokszoló között a szegedi kötődés, a ma este ringbe lépő sportoló ugyanis ugyanabban a Global Sport Event “istállóba” tartozik, mint Magyar Kinga, vezetőedzője pedig szintén a szegedi Simon Zsolt. A trénert a mérlegelés közben csíptük el egy interjúra, a fő téma Kinga legutóbbi meccse volt, nomeg egy gyors jövőkép-vázolás a 20 meccses nyerő szériában lévő szegedi bokszolólány kapcsán.

Mint múlt pénteken, frissen a csatát követően írtuk, nagyon szoros meccset vívott egymással a WBO korábbi frankofón bajnoka, Magyar Kinga, akinek Mexikóból érkezett eddigi legmagasabban rangsorolt ellenfele, Beatrize Aguilar. A Latin-Amerikai lány úgy lódult meg, mint akibe injekcióval fecskendezték be a tequila – csilis bab kombót, roppant agresszív bunyót mutatva be a mérkőzés elején. Kinga nagyon szépen irányította ellenfelét, gyorsabb volt, precízebb és többször is talált, a második menetben egy kicsit még számolni is kellett a mexikói lányra. Az utóbbi talán az ötödik és a hatodik menetben tűnt a legveszélyesebbnek, a végére azonban ismét visszatért a magabiztos Kinga-dominancia, amely egyet jelentett a közönség megőrülésével, akik rendre tombolásban törtek ki egy-egy szignifikáns találat után. 

KINGA ISMÉT BEBIZONYÍTOTTA: ÓRIÁSI SZÍVE VAN

“Volt egy jól felépített stratégiánk, jól működött” – kezdte az értékelést Simon Zsolt, aki szerint tanítványa ismét bizonyította, mekkora szíve van. A szegedi ökölvívó-tündért az egyik szünetben interjúalanyunk arra figyelmeztette, hogy túl sok testütést kap, erre ő annyit mondott:

“Semmi gond, bírom!”

Ellenfele sem volt piskóta, mint Zsolt magyarázta, Aguilar nem véletlenül volt korábban világbajnok, akárcsak az éveken át tartó első számú kihívói státuszt sem a céllövöldében lőtte.

PADLÓN VOLT A MEXIKÓI ELLENFÉL, MI AZONBAN KICSIT MEGILLETŐDTÜNK

A második menetben az ellenfél padlóra került, ezt követően viszont olyan volt, mintha a szegedi lány megilletődött volna.

“Az első-második menetet stabilan behúztuk, majd, amikor megvolt az említett leütés, jeleztem felé, hogy húzzunk bele. Itt történt egy kis kommunikációs malőr, Kinga azt hitte, a mondatomat arra értem, hogy nem elég jó a teljesítménye, pedig csak azt akartam neki mondani, hogy megvolt a mexikói lány, be lehetett volna fejezni, csak így tovább”

– magyarázta a szegedi edző-promóter, a félreértésből lett egy kisebb “lelki válság” a meccs közepén, ezért aztán 1-2 menet el is ment. A végére azonban beérett a remek fizikai állapot, a testi-lelki szívósság, Kinga a hetedik-nyolcadik menetre magabiztosan legyűrte ellenfelét.

HARMADIK AZ IBF RANGLISTÁN, KÉSZEN ÁLL A CÍMMECCSRE

A korábban a Rókusi Tescoban pékként dolgozó, a WBC frankofón címével járó meccspénzét a szegedi gyermekonkológiának felajánló Magyar Kingára most két hét pihenés vár, aztán újrakezdik az edzéseket. Mivel a világ három legnagyobb szervezeténél is a TOP 5 – ben van, gyakorlatilag folyamatosan világbajnoki kihívónak számít.

“Bármikor benne van a pakliban egy világbajnoki címmeccs, készen áll, zsinórban 20 (!) megnyert profi mérkőzést tudhat maga mögött”

– nyilatkozta Simon Zsolt, mint mondta, várják a legoptimálisabb ajánlatot, és ezt nem csak az anyagiakra érti, hanem szakmailag-emberileg is. Nemrég lehetőségük lett volna egy címmeccsre, azonban az érintett brit promóció annyira inkorrekt feltételeket szabott, hogy visszautasították azt.

“Amint kapunk egy win-win megkeresést, megyünk a címért” – zárta gondolatait a héten 27. születésnapját betöltő szegedi ökölvívólány trénere.

Pár napja a gála másik szegedi főszereplőjét, az IBO címet szerzett Kis Mátét faggattuk:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: view it
'Fel a tetejéhez' gomb