Szegedi Arcok

Irtó büszkék vagyunk: a mórahalmi állatorvosi rendelő munkatársa kapta meg az Év Állatgyógyászati Asszisztense díjat

Irtó büszkék vagyunk: a mórahalmi MóraMancs Állatorvosi Rendelő munkatársa, Király-Al-Nashef Sawsan Anna kapta meg az Év Állatgyógyászati Asszisztense díjat, jelentette be közösségi oldalán a szervező Murmuczok Oktatási Centrum szombaton.

A KIEMELKEDŐ SZÍNVONALÚ MUNKÁT NYÚJTÓ ASSZISZTENSEKET DÍJAZTÁK

A Murmuczok Kft. az állatgyógyászati asszisztensi szakma megbecsülésére, a kisállatgyógyászati szakasszisztens hivatás elismerésére 2018-ban alapította a díjat, melyet mindig a következő év tavaszán a HSAVA konferencián, meghatározott időpontban ünnepélyes keretek között ad át. A díjat a Magyarország területén állategészségügyi szolgáltató helyen dolgozó asszisztensek részére adományozzák. A díj azzal a céllal jött létre, hogy elismerje a kiemelkedő színvonalú munkát nyújtó asszisztenseket, ezzel is emelve e fiatal szakmát választók megbecsültségét hazánkban.

ANNA ÁLLATOK KÖZÖTT NŐTT FEL, IRÁNTUK VALÓ SZERETETE MÁR GYERMEKKÉNT KIALAKULT BENNE

A szegedi születésű Király-Al-Nashef Sawsan Anna édesapja betlehemi születésű, innen is jön különleges neve. “Kutyák és macskák között nőttem fel, mindig is a szívemen viseltem a sorsukat, már gyerekként is befogadtam volna az összes állatot. Jelenleg a férjemmel Pistivel és a 4 négylábú szőrös gyerekeinkkel – Fakó, Vezér és Bodza a cicák, Sheldon a kutyus – élünk a déli határnál egy kedves kis ásotthalmi tanyán” – mesélte a pályázatra való bemutatkozásában a mórahalmi asszisztens.

IMMÁRON 10 ÉVE ERŐSÍTI A MÓRAHALMI RENDELŐ CSAPATÁT

Anna 2009-ben érettségizett a szegedi Kossuth Zsuzsanna Gimnáziumban. Kezdetben a vendéglátás területén dolgozott, majd az állatorvosi asszisztensi pálya került érdeklődésének középpontjába. Mint írta, 2013. március 15-én lett hivatalosan a MóraMancs családtagja és azóta, immáron 10 éve segíti a kis házi kedvencek gyógyulását.

ANNA HIVATÁSA MELLETT ELKÓBOROLT ÁLLATOKON SEGÍT, ÖNKÉNTESKEDIK ÉS ELEDELT IS GYŰJT

“Két állatorvos mellett dolgozom, egyszerre vagyok több kezelőben, de engem ez motivál, ez tölt fel. Segítek a műtéteknél, vizsgálatoknál, különböző beavatkozásoknál. Egyszóval mindenben részt veszek, ami a rendelőben történik. Sokat segítek elkóborolt állatoknak haza találni vagy éppen az árváknak új otthont keresni. Részt veszek eledelgyűjtéseken, önkéntes napokon, amivel a „bolDOG home” lakóit segítjük” – mesélte munkájáról Anna.

Forrás: Murmuczok Oktatási Centrum FB oldala/allatorvosiasszisztens.hu

Fotó: Murmuczok Oktatási Centrum FB oldala/Sawsan Anna Király-Al-Nashef FB oldala

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb