Mindenmás

Balhé Apátfalván: pénzt és gyűrűt követelve támadt egy nőre az asszony az utcán

A Makói Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást egy apátfalvi asszony ügyében, aki pénzt és gyűrűt követelve támadt egy nőre a községben – írja a rendőrség honlapján.

Mint kiemelték, a megalapozott gyanú szerint 2022. október 2-án este Apátfalván egy helyi nő lépett oda kiszemelt áldozatához, hogy az “elejtett” pénztárcáját visszaadja. A nő a pénztárcáért cserébe 50 ezer forint és egy aranygyűrű átadását követelte a sértettől, aki ennek nem tett eleget. A feltételezett elkövető ekkor megragadta őt, erőszakkal próbálta meg letépni az ujjáról az ékszert.

ELMENEKÜLT A HELYSZÍNRŐL

A közlemény szerint a rabló cselekményét járókelők megszakították, így ezt követően a helyszínről elmenekült. A rendőrök rövid időn belül azonosították az 52 éves asszonyt, akit másnap elfogtak és gyanúsítottként kihallgattak a Makói Rendőrkapitányságon. Ellene rablás kísérlet és testi sértés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A rendőrök a nyomozást befejezték, az ügy iratait vádemelési javaslattal megküldték a Makói Járási Ügyészség részére. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb