Mindenmás

Gyanús, hogy nem hivatalos Guinness rekord született ma Szegeden: majdnem 2 óráig nem reagált olvasónk hívására az ügyfélszolgálat – gáz nincs, a számla azonban jön

Már lassan két hónapja annak, hogy gáz nélkül maradtak a bérlők és tulajdonosok a Feketesas utcában, a 19-21. szám alatti társasházi tömbben. Több, mint 70 szegedi maradt fűtés nélkül, köztük az ott lakók és az IKV-tól üzletet bérlők is. Ma az egyik bérlő keresett fel bennünket, mint írta, a probléma még mindig fennáll, továbbra sincs gáz és nagyon úgy fest, hogy még hónapokig nem is lesz. A történet pikantériáját az adja meg, hogy már lassan két hónapja gáz nélkül vannak, a gázszámla viszont ettől függetlenül jön, miközben már kérték az MVM-et, hogy szüneteltessék azt. Olvasónk kénytelen volt telefonon intézkedni az ügyben és nagyon úgy fest, hogy nem hivatalos Guinness rekordot döntött ezzel ma.

Az alaptörténet dióhéjban így fest:

  • február elején az egyik lakó arra panaszkodott, hogy gázszivárgás van a feketesas utca 19-21. szám alatti épülettömbben,
  • kivonult az MVM, lekötötték a gázt, majd bejelentették, hogy az ilyen esetekben szokásos protokollnak megfelelően minden gázórát leszerelnek – ami a mai napig nem történt meg,
  • a lakók és a bérlők fűtés nélkül maradtak, azóta ezt mindenki úgy oldotta ezt meg, ahogy bírta,
  • rosszabb esetben még hónapokig gáz nélkül maradhat a közel 70 szegedi.

JELENTŐS MÉRTÉKŰ VOLT A GÁZSZIVÁRGÁS

Az MVM akkor azt mondta, hogy a szakemberek a Fekete Sas utca 19-21. szám alatti társasház pincéjében a robbanási határértéket megközelítő, jelentős mértékű gázszivárgást észleltek. Az ilyenkor érvénybe lépő biztonsági protokollnak megfelelően az élet-és balesetveszély elhárítása, valamint a vagyonbiztonság megőrzése érdekében a társasházat azonnali hatállyal lekapcsolták a gázszolgáltatásról.

GÁZ NINCS, SZÁMLA VAN

Majd eljött a mai nap. 1 óra 49 perc – ennyit kellett várnia annak a bérlőnek ma a Feketesas utcában, aki az MVM-et próbálta elérni telefonon. Mint kiderült, olvasónk azért próbált a szolgáltatóval beszélni, mert ugyan februárban lekapcsolták a gázt az épülettömbben, viszont a számla még ennek ellenére is jött. Sőt, a szolgáltató szerint kötbért is kellett volna fizetni, miközben Ők kapcsolták le az épülettömböt.

“Február 13-án kértük az MVM-et, hogy szüneteltessék a szolgáltatást és a számlázást. Ennek ellenére a második számlát kaptuk azóta, és ha nem fizetünk akkor meg kötbért is kell fizetni. Most megpróbáltam elérni őket, de több mint egy órája várakozok a kapcsolásra és még nem szólt hozzám senki” – írta olvasónk, aki akkor már másfél órája próbált beszélni valakivel.

MÉG MINDIG NEM SZERELTÉK LE A GÁZÓRÁKAT, A SZÁMLA IS JÖN, GÁZ AZONBAN NINCS

Mint fentebb is írtuk, végül 1 óra 49 percbe telt, mire valakit kapcsoltak és segíteni tudtak rajta. Kérdésünkre elárulta, hogy annyit azért sikerült elérni, hogy végre közel 2 hónap után bejegyezték a szolgáltatás szüneteltetését, és várhatóan a korábban tévesen kifizettetett számlát is törölni fogják, az összeget pedig visszakapja. Érdekesség, hogy ugyanezt már egyébként papíralapon is kérvényezték, mégsem történt semmi.

Olvasónk elmondása szerint a gázórákat még mindig nem szerelték le a társasházban, ahol a többségi tulajdonos a Szeged város önkormányzatát képviselő IKV Zrt. Mint mondta, volt már az kint az MVM, és az IKV is “vizsgálódott”, de érdemi előrelépést nem látnak az ügyben, és nagyon úgy fest, hogy őszig is gáz nélkül maradhatnak. A költségeket elvileg az IKV fogja fizetni, viszont olyan problémák is felmerülhetnek, amik további anyagi kiadással járhatnak a bérlőknek, mivel az MVM akkor kapcsolja csak vissza a gázt, ha az egész társasház megfelel a követelményeknek.

A témával kapcsolatban kerestük az MVM-et és az IKV-t is, amint válaszolnak frissítjük cikkünket.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb