Mindenmás

Megszólalt a rendőrség: mégsem akarták elrabolni a szegedi 2-es villamoson utazó 12 éves kislányt

Halálra rémült egy 12 éves kislány, mert egy férfi követte, majd megfenyegette a szegedi 2-es villamoson – számolt be róla a vasárnap a Bors. A lapnak nyilatkozó szegedi édesanya szerint egy 40 körüli férfi azzal fenyegetőzött, hogy magával viszi a gyermekét, a zaklatót végül – némi dulakodást követően – az utasok és a sofőr szállították le a járatról. A rendőrség kedd reggel reagált a lap cikkére, mint írták, először zaklatás vétsége miatt rendeltek el nyomozást, idő közben azonban kiderült, hogy meg sem történt az eset.

Mint a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleményében írta, a szülők először a közösségi médiában tették közzé a történteket (mint kiderült, a meg nem történteket), a rendőrséghez azt követően fordultak csak, hogy az iskola erre kérte őket.

A Szegedi Rendőrkapitányság az édesanya feljelentése alapján zaklatás vétsége miatt rendelt el nyomozást.

A rendőrök a hétvége folyamán széleskörű adatgyűjtést végeztek, tanúkat hallgattak ki.

A beszerzett bizonyítékok eredményeként kétséget kizáróan megállapították, hogy a kislányt a villamoson senki sem szólította meg, az általa leírt támadó nem is utazott a közösségi közlekedési eszközön, így arról senkit sem kellett leszállítani a gyerek védelme érdekében. A 12 éves lányt édesanyja jelenlétében meghallgatták a nyomozók. A szülő az elétárt adatok alapján osztotta a rendőrök álláspontját. Végül a kislány is elismerte, hogy sérelmére nem követték el a bűncselekményt.

A rendőrség arra kéri a szülőket, hogy amennyiben bűncselekmény gyanújáról szereznek tudomást gyermeküktől, a közösségi média felületek helyett először a rendőrségtől kérjenek segítséget.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb