Mindenmás

Napi pakk: sapka-sál-kesztyű március végén, indul a hét leghidegebb napja Szegeden

Egy valami biztos: megsülni nem fogunk ma a Napfény Városában. Indul a kedd, amely a hét leghidegebb napja lesz: cikkünk megírásának perceiben – annak dacára, hogy március végén járunk – éppen hogy pluszban van a hőmérő, de napközben sem lesz több 5-9 foknál.

HANNÁK, GEDEONOK ÉS SZEGED LEGHOSSZABB IDEIG SZOLGÁLÓ POLGÁRMESTERE

  • Hanna,
  • Gedeon, 
  • Johanna,
  • János,

boldog névnapot kívánunk Nektek!

1824. március 24-én, pont ma 199 éve született Pálfy Ferenc, Szeged leghosszabb ideig pozícióban lévő polgármestere, aki 32 éven át, 1872 és 1904 között ült a székben, ahol most Botka László teszi ugyanezt (ő egyébként 2002 óta regnál, ergo még 11 évet kellene polgármesterkednie, hogy megdöntse Pálfy rekordját).

540 éve érkezett meg világunkra Raffaello olasz festő és építész (Szent család, Az athéni iskola), 109 éve pedig Bohumil Hrabal cseh író (Sörgyári capriccio).

ÉRKEZIK A HÉT LEGHIDEGEBB NAPJA

Délelőtt még napos-gomolyfelhős időre van kilátás, majd délutántól már futó záporok, hózáporok, de akár zivatarok is kialakulhatnak. Erős, viharos lesz az északnyugati szél is. Hajnalban az ország nagy részén fagyni fog, Szegeden jelenleg 0 és 1 fok körül alakul a hőmérséklet, de napközben sem fogunk megsülni:

mindössze 5 és 9 fok közé melegedhet a levegő.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb