Közélet

Itt az első bejelentés: a Demokratikus Koalíció Botka Lászlót támogatja a 2024-es önkormányzati választáson Szegeden

“Itt az első bejelentésünk: a Demokratikus Koalíció Botka Lászlót támogatja Szegeden” – közölte Gyurcsány Ferenc a közösségi oldalán. A szerdán megtartott élő sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a DK első támogatott helyi jelöltje a 2024-es önkormányzati választáson városunk polgármestere lesz.

Botka László a legrégebben hivatalban levő polgármester a megyei jogú városokban – méltatta Botkát a Demokratikus Koalíció elnöke, aki szerint szabad, szolidáris és európai városvezető a polgármester.

FESZÜLT HANGULAT

A 24.hu azt írja, hogy Botka László és Gyurcsány viszonya elég feszült volt az elmúlt években. Botka többször is kifejtette, hogy Gyurcsány Ferenc személye jelentősen rontja az ellenzék esélyeit, ezért jobb lenne, ha háttérbe húzódna, így akkor is, amikor a 2018-as választás előtt (visszalépéséig) az MSZP miniszterelnök-jelöltje volt. Gyurcsány ezt most csak annyival idézte fel, hogy voltak vitáik. Botka a 2019-es önkormányzati választás után kilépett a szocialista pártból, azóta az Összefogás Szegedért Egyesület színeiben vezeti a megyeszékhelyet.

HA ŐK LENNÉNEK KORMÁNYON, EGY HÓNAP ALATT MEGÁLLAPODNÁNAK AZ EU-VAL

Gyurcsány Ferenc az ellenzéki párt kétnapos kihelyezett frakcióülése alkalmából tartott sajtótájékoztatón azt is mondta, ha ők lennének kormányon, egy hónap alatt megállapodnának az Európai Unióval. Ez azért sikerülne, mert a DK-nak nem kell az a hatalmi rendszer, amely ma akadályozza az uniós források folyósítását – tette hozzá. Gyurcsány Ferenc kitért arra is, Magyarországon 7 százalékkal – nagyjából egyhavi jövedelemnek megfelelő arányban – csökkent a reáljövedelem; közben a GDP 15 százalékának megfelelő összeg érkezhetne, de a magyar kormány nem megy el érte, mert a feltételek teljesítése a NER felszámolását jelentené.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb