Smart Szeged

Bővült a flotta: egy teljesen felújított klímás és alacsonypadlós trolibuszt állít ma forgalomba az SZKT

Pénteken újabb felújított trolibusszal bővül a Szegedi Közlekedési Társaság járműflottája – közölte az SZKT a közösségi oldalán. Mint kiemelték, eddig 10 trolibuszt újítottak fel, a tizenegyedik pedig ma áll forgalomba.

A Szegedi Közlekedési társaság a 2017-ben megújított közszolgáltatási szerződés óta 10 használtan vásárolt szóló járművet újított fel és állított forgalomba piros színű, klímás, alacsonypadlós trolibuszként. Terveik szerint, a flottájuk 11. felújított járműveként ma áll forgalomba a 2005-ös évjáratú T-876-os Solaris Trollino 12AC trolibusz, de a 12. jármű felújítása is a végéhez közeledik.

2014 ÓTA NEM TUDTAK ÚJ TROLIBUSZOKAT VENNI

Mint kiemelték, ezek a járművek a dél-lengyelországi Tychy városából érkeztek. A most felújított jármű a legkorszerűbb utas-elvárásoknak is megfelel, korszerű energiatakarékos hajtásrendszerrel rendelkezik. A klímaberendezést az SZKT munkatársai építették be a járműbe. A közlemény szerint 2014 óta nem volt lehetőség új járművek beszerzésére, ezért ezek a felújítások különösen nagy jelentőségűek. Bekerülési költségük töredéke az új járműveknek, az utolsó kettő járműhöz pedig különösen kedvező áron jutott hozzá az SZKT.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb