Sport

Két fronton küzd tovább az OTP-Bank-PICK Szeged: a vasárnapi Gyöngyös elleni bajnoki után jövő héten már a Magyar Kupa játssza a főszerepet

Vasárnap 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 21. fordulójában a HE.DO B. Braun Gyöngyös otthonában lép pályára az OTP-Bank-PICK Szeged. Mint a klub közleményében írta, ez lesz a két csapat 27. NB I-es meccse.

A szegediek számára véget ért a 20. Bajnokok Ligája idény, a legjobb tizenhat között búcsúztak a Kékek. A Veszprém elleni idegenbeli találkozó volt a 248. összecsapásuk a BL-ben.

KOMOLY CSATÁRA SZÁMÍTHATUNK

Mint írták, immár két fronton csatáznak tovább. A magyar bajnokságban és kupában is élesedik a küzdelem. Vasárnap 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a HE-DO B. Braun Gyöngyös otthonában lépnek a szegedi srácok pályára. Eddig 26 meccset vívtak a Heves megyei együttes ellen, huszonnégyszer nyertek, egyszer döntetlen játszottak és a tavalyi bajnokságban elszenvedték tőlük az első vereségüket. Akkor 32-30-ra kapott ki a Szeged, így biztos, hogy most komoly csatára számíthatunk.

ŐSSZEL MAGABIZTOSAN NYERTEK A MIEINK A GYÖNGYÖS ELLEN

Az őszi, PICK Arénában lejátszott meccsen magabiztosan, 32-24-re nyertek a Kékek, Imanol Garciandía – spanyol játékos egyéni rekordot ért el BL-ben a Veszprém ellen, 10 gólt szerzett – volt a legeredményesebb, nyolcszor zörgette meg a gyöngyösiek hálóját. Szélsőik, Bogdan Radivojevics és Alexander Blonz is remek formában játszott, előbbi 7, utóbbi 5 találatig jutott.

AZ OTP – BANK PICK SZEGED JELENLEG AZ ÉLEN ÁLL

Az OTP-Bank-PICK Szeged jelenleg az élen áll – egy meccsel többet játszottak – a bajnokságban, húsz meccsen tizenkilencszer nyertek. A vasárnapi ellenfelük jelenleg a kilencedik a tabellán, nekünk 38 pontunk van, nekik 18. A legutóbbi fordulóban idegenben verték meg 30-24-re a Fejér B.Á.L. Veszprém együttesét.

A GYÖNGYÖS ELLENI BAJNOKI UTÁN MÁR A MAGYAR KUPA JÁTSSZA A FŐSZEREPET

A szegediek kerete pénteken pihent, szombaton délelőtt edzésen vett részt, majd vasárnap ebéd után kel útra. A Gyöngyös elleni bajnoki után jövő héten már a Magyar Kupa játssza a főszerepet, április 8-án (szombat) 16 órakor a Dabas lesz az ellenfelük az elődöntőben, míg a másik ágon a Veszprém a Tatabányával néz majd farkasszemet.

Forrás: pickhandball.hu

Fotó: PICK Szeged Handball Team FB oldala

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb