Közélet

Pontosan három hónap múlva jön a fizetős kék és lila zóna Szegeden – térképen mutatjuk, hogyan fognak kinézni a különböző zónák

Pontosan három hónap múlva, július elsejétől nagy változás lép életbe a szegedi parkolásban, jön ugyanis a kék és a lila zóna városunkban, ami azt jelenti, hogy hamarosan már fizetős lesz a parkolás az eddig ingyenesen használt utcákban is.

A PARKOLÓ – AUTÓMATÁK TELEPÍTÉSÉNEK ELŐKÉSZÍTÉSE MÁR ZAJLIK

A város eddig díjmentesen használható utcáinak egy részére is kiterjesztik a fizetős parkolási rendszert, erről még tavaly döntött a közgyűlés. Már akkor ismerté vált, hogy a már meglévő sárga és zöld zónák mellett kialakítanak egy kék és egy lila zónát is Szegeden. Mint korábban megírtuk, az érintett utcákban már meg is jelentek a felfestések, amelyek arra figyelmeztetnek, hogy ott hamarosan egy parkoló-automata fog üzemelni. Az alábbi térképen látható, hogyan fognak a parkolási zónák városunkban alakulni:

JÚLIUS ELSEJÉVEL LÉP ÉLETBE AZ ÚJ RENDSZER

Knezevics Viktort, az SZKT ügyvezető igazgatója korábban kérdésünkre elmondta, 114 darab parkoló-automatát helyeznek majd ki Szegeden. Hozzátette, július elsejéig kell a munkálatokkal végezni, ugyanis a közgyűlési határozat szerint ekkortól kell, hogy üzemeljenek az új parkoló-automaták Szegeden.

A KÉK ZÓNÁBAN 230 FT-ÉRT, A LILA ZÓNÁBAN 150 FORINTÉRT LEHET MAJD PARKOLNI

A munkák zömére májusban és júniusban fog sor kerülni, addig előkészítik a terepet. Az ügyvezető igazgató azt is megerősítette, hogy a közgyűlés döntése értelmében a kék zónában 230 forintért tudunk majd parkolni óránként, míg az újszegedi lila zónában 150 forintért. A sárga zónába is kerülnek kihelyezésre új automaták a Nagykörúton túl, ez körülbelül 100 parkolóhelyet érint majd. A helyben lakóknak kedvezményes bérletet is lehet majd váltani, a kék zónában a 6 hónapos bérlet az első gépjárműre 3 ezer forint lesz, a második autóra pedig 6 ezer forint.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb