Sport

Megvan, ki lehet Juan Carlos Pastor utóda a PICK Szeged élén

Bár hivatalos bejelentés még nincs, Szegeden alakul a jövő: 2024-től a svéd Michael Apelgren ülhet le a férfi kézilabdacsapat kispadjára, a Nemzeti Sport szerint pedig előtte egy évre a spanyol David Davis veheti át a karmesteri pálcát Juan Carlos Pastortól, már ha a tárgyalások sikerrel járnak.

Több, mint valószínű, hogy 2024-től svéd színekbe öltözik az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának kispadja, amelyre Michael Apelgren, az IK Sävehof (korábban a norvég Elverum) trénere ül le, segítője pedig a klublegenda Jonas Källman lesz. Sőt, az NSO úgy tudja, a Szeged egykori balszélsője (hét éven át játszott a klubban) már a következő évadban visszatérhet egykori klubjához, és sportigazgatói feladatokat is elláthat.

A legnagyobb kérdés ezen a ponton az, kinek az irányításával képzeli el a magyar bajnoki címvédő a következő idényt, az átmeneti időszakot.

DAVID DAVIS LEHET A BEFUTÓ

A lap információi szerint már felvették a kapcsolatot a spanyol David Davisszel, aki 2018 októberétől 2021 júniusáig a legnagyobb hazai rivális Telekom Veszprémet irányította, majd az északmacedón Vardarnál és az egyiptomi al-Ahlinál dolgozott.

A csapat nem kívánt reagálni a portál értesüléseire, ugyanakkor az üzlet mindkét félnek előnyös lehet,

  • a Szeged egy évre kapna egy olyan edzőt, aki jól ismeri a legfőbb riválisát és a magyar bajnokságot,
  • a szakembernek pedig segíthet újra beindítani a karrierjét egy Bajnokok Ligája-klub irányítása, pláne, ha sikereket ér el vele.

A lap szerint a korábban megszellőztetett Dujsebajev-szál gyakorlatilag már február elején megszűnt, ami azért is érthető, mert a kielcei klubnál továbbra is húzzák az időt, és kétségbeesetten keresik a megoldást, hogy a spanyol szakembert – és vele a fiait – meg tudják tartani, nagy valószínűséggel meg is fogják találni a módját.

AZ NSO ÉRTESÜLÉSEI SZERINT TÁVOZIK ROSTA MIKLÓS ÉS RADIVOJEVICS IS

Ezzel kapcsolatban érdekes, a Szeged kerete hogyan néz ki a következő idényben:

  • annyi biztos, hogy a horvát kapus, Mirko Alilovic a lengyel Wisla Plockban folytatja,
  • de elhagyja a csapatot a dán GOG-hoz szerződő norvég szélső, Alexander Blonz,
  • valamint a francia PSG-hez igazoló norvég átlövő, Kent Robin Tönnesen is.
  • Bár hivatalos bejelentés még nem volt, a román sajtó biztosra veszi, hogy Rosta Miklós nem hosszabbít Szegeden és Bukarestbe igazol, miután ezt a Dinamo Bucuresti elnöke árulta el,
  • és Bodgan Radivojevics távozását is rebesgetik.

Eddig egyetlen érkezőről, a norvég Elverum kapusáról, Emil Kheri Imsgardról tudni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb