Mindenmás

Újból árat emel a DIGI, az infláció mértékével nőnek majd a díjak Szegeden

Május 1-jétől újból árat emel a 4iG által 2022 elején felvásárolt DIGI, a szolgáltatónál a tulajdonosváltás óta ez lesz a harmadik áremelés. A HWSW a távközlési szolgáltató honlapjára szombaton felkerült, a szerződési feltételek változását leíró dokumentum nyomán azt írja, a DIGI – hasonlóan a többi piaci szereplőhöz – ezúttal inflációs díjkorrekciót végez, azaz az áremelés a 2022-es fogyasztói árindex-változásának felel majd meg.

Ez egyébként 14,5 százalékos drágulást jelent a szegedieknek, valamennyi tarifa esetében – legyen szó mobil vagy vezetékes előfizetésről. A díjemelés a forgalmi díjakat nem érinti, valamint a különböző kedvezmények mértéke is nőni fog az infláció mértékének megfelelően. A díjkorrekció miatt nem lehet felmondani a szolgáltatást, mivel az ÁSZF-be már tavaly év végén beépített a DIGI egy olyan változtatást, ami jogalapot ad az inflációs áremelésre.

VAN, AKINEK MÉG MOST NEM EMELKEDIK A HAVI DÍJ

A HVG azt írja, hogy egyedül azoknak nem emelkedik a havi díja, akik 2022. május 1. és június 30. között kötöttek határozott idejű szerződést (hűséget) a DIGI-vel – legalábbis a hűségidő lejártáig. A tulajdonosváltást követően először a tavalyi év közepén emelt az árain a DIGI, majd idén január 1-jétől is drágultak a díjcsomagok – előbbi áremelés elsősorban a mobilos, míg utóbbi a kizárólag internetszolgáltatást igénybe vevő ügyfeleket érintette.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb