Mindenmás

„Imádom Szegedet!” A Cápák között angyalbefektetője tartott előadást a Szegedi Tudományegyetemen.

Abszolút teltház! Közel 500 szegedi hallgató itta Balogh Petya, a Cápák között sztárjának szavait. A Hunguest Hotel Forrás Szegedben megtartott ingyenes eseményre nagyjából 4 perc alatt elfogytak a helyek, árulta el Dr. Kovács Péter a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi karának dékánja. Az NNG cég alapítója nem hazudtolta meg magát a szinte minden témát érintő beszélgetés során, hozta a jól megszokott „Petya”-flowt.

Elárulta, hogy vége 2008-ban majdnem csődbe ment, és a saját munkamániája mentette meg őket. Mesélt arról is, hogy mostani feleségével 20 éve találkoztak az egyetemen, majd Petya első válását követően találtak ismét egymásra Majával, aki sokat segít neki összeegyeztetni a munkát és a magánéletet.  A beszélgetés során többször kihangsúlyozta, mennyire szereti Szegedet, ahogy ő fogalmazott: „Imádom ezt a várost! Véleményem szerint ez az egyik olyan város a kevés közül, amelyik folyamatosan képes nőni”. 

TÉNYLEG ÁTVESZI A MESTERSÉGES INTELLIGENCIA A HATALMAT FELETTÜNK?

A diákok is szóhoz jutottak, és többen is tettek fel kérdéseket a cápának a manapság egyre nagyobb hírnévnek örvendő mesterséges intelligenciáról. Petya szerint a legnagyobb különbség egy emberi agy és az MI között, hogy utóbbi nem tud gondolkodni, csak információkat gyűjt és azokat rendezi. Meglátása szerint a robotok bevezetése a munkapiacra nem a kétkezi munkások állását fenyegeti, hanem a kreatív iparban dolgozóékat. A végén hozzátette: „nem kell aggódnunk, egy ideig még biztosan nem veszik át a robotok a hatalmat”.

SZTÁR VÁLLALKOZÓ MELLÉ SZEGEDI SZTÁR-MARKETINGES

Petya kérdezője Dr. habil. Prónay Szabolcs volt, aki nagyban hozzájárult a a színvonalas beszélgetéshez. Az egész életét Szegeden töltő egyetemi docens ismerős lehet a TEDx-ről, ahol elsöprő sikert aratott a tudás növekedéséről szóló előadásával.

SZEGEDI SIKERSZTORIK

Az angyalbefektető elárulta, hogy rengeteg szuper szegedi ötlettel találkozott a Cápák közöttben. Ki ne emlékezne Hódi Ágotára, aki a nagymamája paprika-örökségét volt hivatott tovább vinni, vagy Dr. Pallagi Andreára, akinek a saját fejlesztésű natúrkozmetikumokat gyártó vállalkozásába Balogh Levente szállt be. Ha még nem olvastad a Szeged365 cikkeket, most megteheted:

Petya az előadását azzal zárta, hogy fontos a hazaszeretet és a lokálpatriotizmus, úgy gondolja „tragédia, hogy a felső középosztály már most tudja, hogy a gyermekét egy külföldi egyetemen képzeli el, és már beletörődött, hogy az unokáját csak videóhívásban fogja látni”.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb