Szegedi Arcok

Kiakadtak a szervezők: driftelés és gyorsulás volt az évadnyitó autós és motoros találkozón Szegeden, többet nem is engedélyezik, hogy ilyen rendezvényt szervezzenek (frissítve)

Március 25-én tartotta meg az évadnyitó találkozóját a Márkafüggetlen Garage Szegeden, az Auchan parkolójában. Az eseményre rengetegen voltak kíváncsiak és sokaknak a kilométer sem volt akadály. Akadt azonban egy kis bökkenő: a szervezők pénteken azt írták ki a közösségi oldalukra, hogy a rendezvény után egy levelet kaptak, melyből kiderült, hogy az eseményen drift és gyorsulás volt, ezért többet nem engedélyezik, hogy találkozót szervezzenek.

“A tegnapi nap nagyon jól sikerült a szabályokat körülbelül mindenki betartotta, csak a végén volt pár “nagymenő” aki imponálni szeretett volna lányoknak/fiúknak, kitudja már a mai világban” – került ki a poszt a szervezők részéről a Márkafüggetlen Garage oldalára a szegedi találkozó után egy nappal, majd kiderült, hogy mégiscsak probléma adódott a nagymenők miatt.

NEM ENGEDÉLYEZIK A TALÁLKOZÓT EZUTÁN

A következő posztot már pénteken tették közzé, mint kiemelték, a rendezvény miatt levelet kaptak. “A levél tartalmában közölték velünk, hogy az eseményen drift és gyorsulás volt! Ezért ezen személyek miatt, akik nem tartották be a kért szabályokat a rendezvény ideje alatt, többet NEM engedélyezik, hogy találkozót szervezzünk, stb. Mi legálisan szervezünk ingyenes találkozókat és sokan az ország másik feléről jöttek el találkozóinkra! Ezek szerint a szabályt nem elolvasó/értelmező személyek, akik máshogy nem tudják magukra és járműveikre felhívni a figyelmet, őket sem tisztelik, mert ezzel a viselkedéssel konkrétan ellehetetlenítik az ingyenes/legális találkozók szervezését. Ez a viselkedésmód, nem volt idevaló” – áll a posztban.

ELŐZETES REGISZTRÁCIÓ LEHET EZEK UTÁN

A szervezők egyébként azt is hozzátették, hogy elgondolkodtak azon, hogy a következő Márkafüggetlen Garage találkozó előzetes regisztrációhoz kötött lesz, hogy az ilyen típusú egyéneket kiszűrjék. Céljuk, hogy a találkozókon tényleg csak azok vegyenek részt, akik márkától függetlenül emelik az esemény színvonalát és tisztelik azokat, akik messziről eljönnek. Őszintén reméljük, hogy sikerül a srácoknak megoldani a problémát és nem maradunk autós és motoros találkozók nélkül Szegeden!

FRISSÍTVE: MEGSZÓLAT A SZERVEZŐ, A HIVATALOS RENDEZVÉNY UTÁN TÖRTÉNT MEG A BAJ

Cikkünk megjelenését követően megszólalt az esemény szervezője, Krisztián, aki szerkesztőségünknek elárulta, hogy a rendezvény teljesen család- és gyermekbarát volt, valamint, hogy természetesen ő is részt vett az egész találkozón. Volt egy adott szabályzat amire már az esemény előtt felhívták a figyelmet és a helyszínen is kihangsúlyozták: este 6-ig lehet túráztatni a járműveket, a hangos zene pedig 8-ig szólhat. Krisztián elmondása szerint a találkozó alatt nem is volt semmi baj, ő egyébként este 22 óráig volt felelős a rendezvényért, de tovább is ott maradtak takarítani. Azt is kiemelte, hogy a driftelés és a gyorsulás az esemény után, éjjel történt, függetlenül a hivatalos rendezvénytől.

Kaptunk egyébként az alakalmon és rákérdeztünk a szervezőnél, hogy a történtek tükrében terveznek-e hasonló rendezvényt szervezni? Krisztián elárulta, hogy semmiképp sem szeretnék találkozó nélkül hagyni a szegedieket, már gondolkodnak a helyszínen, de a rendezvény valószínűleg ezek után regisztrációhoz és/vagy belépőhöz kötött lesz.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb