Sport

Mozgalmas hétvége határon innen és túl: orbitálisat mentek a szegedi kick-boxosok, egy hétvége alatt 13 éremmel gazdagodtak a Halker-KirályTeam Szeged versenyzői

Országos Diákolimpia Döntő és Európa Kupa Szerbiában – nem unatkoztak a hétvégén a Halker-KirályTeam Szeged csapattagjai, két megmérettetésen is remekül helyt álltak a gyerekek – számolt be szerkesztőségünknek az elmúlt néhány nap izgalmairól a szegedi klub.

Mint kiemelték, 2023-ban immár 6. alkalommal adott otthont Békéscsaba az aktuális tanév Országos Diákolimpia Döntőjének. Idén minden eddiginél nagyobb létszámban léptek küzdőtérre szombaton az ország általános- és középiskolás kick-boxosai. Hazánk 13 megyéjének, 53 településéről, 184 oktatási intézmény 249 diákja húzott kesztyűt és lábvédőt, akik a három tatamis szabályrendszerben összesen 600 nevezést adtak le.

9 ÉREMMEL ZÁRTÁK A SZOMBATOT A SZEGEDIEK

A szombati napon a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban 6 küzdőtéren zajlottak folyamatosan a küzdelmek, melyek bőven az estébe nyúltak. A Halker-KirályTeam Szeged csapatából ezúttal 8 versenyző feszült neki a feladatnak és nem tréfáltak az április 1. napján lebonyolított viadalon. Bárdos Inez, Haider Katrin, Valkó Dominik, Balázs Dominik, Nagy Bálint és Roszik Szabolcs kizárólag pointfighting szabályrendszerben, míg Kapuvári Pál és Solymosi Bence emellett a light contact szakág küzdelmeiben is tatamira álltak. A Diákolimpia különlegessége, hogy a versenyzők itt az oktatási intézményüket képviselik. Az itt elért eredmények pedig a sportági ranglista pontokon túl, a továbbtanulásnál is plusz pontokat jelentenek. A szegedi versenyzők a nap végén 9 éremnél álltak meg, melyből 5 arany, 4 bronz és egy 5. hely. A Halker-KirályTeam Szeged versenyzőinek eredményei a Diákolimpián:

  • Roszik Szabolcs PF Kadett 2 -63 kg 1. hely (Szegedi Arany János Általános Iskola)
  • Bárdos Inez PF Junior -50 kg 1. hely (Dugonics András Piarista Gimnázium)
  • Haider Katrin PF Junior -70 kg 1. hely (Szegedi SZC Gábor Dénes Technikum és Szakgimnázium)
  • Solymosi Bence PF Junior -69 kg 1. hely (Eötvös József Gimnázium)
  • Nagy Bálint PF Junior -89 kg 1. hely (Bocskai István Református Oktatási Központ)
  • Valkó Dominik PF Kadett1 -28 kg 3. hely (Szegedi Petőfi Sándor Általános Iskola)
  • Kapuvári Pál PF Kadett2 -52 kg 3. hely (Rókusi Általános Iskola)
  • Balázs Dominik PF Junior -63 kg 5. hely (Szegedi SZC Déri Miksa Műszaki Technikum)
  • Solymosi Bence LC Junior -69 kg 3. hely (Eötvös József Gimnázium)
  • Kapuvári Pál LC Kadett2 -52 kg 3. hely (Rókusi Általános Iskola).

AZ EDZŐ ELÉGEDETT

“Remek napot zártak a fiatalok, összességében nagyon büszke és elégedett vagyok a teljesítményüket látva. Egy-egy versenyzőben talán benne maradt egy picivel jobb helyezés, de nem lehetek elégedetlen. Mindenki közel a maximumához teljesített. Ezúttal Bárdos Inez teljesítményét tudom kiemelni, aki egy kisebb lelki hullámvölgyből, nemhogy kikászálódott, hanem egyenes szárnyalt és megállíthatatlan volt. Magabiztos versenyzéssel két legnagyobb hazai riválisát legyőzve állhatott fel ismét a dobogó legmagasabb fokára. Külön dicséret illeti Kapuvári Pált és Solymosi Bencét is, akik a pointfighting mellett a light contact küzdelmekben is megmérették magukat. Ráadásul mindketten felül is múlták az előzetes várakozásokat és ebben a mezőnyben is dobogóra állhattak” – értékelt a szegediek edzője, Dr. Gyuris Gábor a fárasztó, de eredményes versenynapot követően.

MÁSNAP ÚJRA A TATAMIN

A beszámoló szerint voltak, akik az eredményhirdetés után rögtön indultak is tovább, hiszen Belgrádban, a Serbia Open 2023. Európa Kupán vasárnap volt érdekelt a Halker-KirályTeam Szeged két kiválósága, a kadett 1-es Valkó Dominik és a junior korcsoportú Bárdos Inez. Dominik a szombati Diákolimpián elért bronzérmet követően picit talán csalódott volt saját teljesítménye miatt, ezért kettőzött erővel ugrott neki a küzdelmeknek a szerb fővárosban. Dominik az összes mérkőzését megnyerve Európa Kupa győztes lett. Nem akart lemaradni tőle Inez sem, aki a Diákolimpián mutatott kiváló formáját megtartva, egymaga 3 érmet szerzett. Junior -55 kilogrammban arany-, míg a junior és felnőtt korcsoportokban az -50 kg-osok küzdelmei után ezüstérem került a nyakába. A március 31- április 2. között megrendezésre került Európa Kupáról a Halker-KirályTeam Szeged két versenyzője 4 érmet (2 arany, 2 ezüst) hozott haza a Napfény Városába.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb