Mindenmás

Rátámadt a rendőrökre egy férfi, mert a kormányhivatal nevelőszülőkhöz akarta vinni a gyerekeket

Letartóztattak egy férfit, aki rendőrökre támadt, miközben azok gyermekei nevelőszülői elhelyezését biztosították egy gyámügyi eljárás alapján – írja a Kecskemét365 a Központi Nyomozó Főügyészségre hivatkozva. Mint kiderült, a Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte a férfi letartóztatását.

A beszámoló szerint a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal egyik járási hivatala még március 20-án elrendelte, hogy két kiskorú gyermeket ideiglenes hatállyal nevelőszülőnél helyezzenek el. A gyámhivatal előzetes eljárása során azonban felmerült, hogy az apa a határozat végrehajtása során agresszíven léphet fel, ezért rendőri segítséget kértek.

A PRESSZÓ ELŐTT TALÁLTAK RÁ AZ ANYÁRA ÉS AZ EGYIK GYEREKRE

A kormányhivatal felkérésére a polgármesteri hivatalnál megjelenő három rendőr és a kormánytisztviselők a közelben lévő presszónál meglátták az egyik gyermeket és az anyját, akinek kézbesíteni akarták a határozatot. Amikor tájékoztatták az asszonyt, hogy határozat született a gyermek elviteléről, kiabálva trágár szavakkal illette a járási hivatal dolgozóit, majd telefonon odahívta élettársát.

MEGÖLLEK TITEKET – ORDÍTOTTA A RENDŐRÖKNEK AZ APUKA

Miközben az egyik kormánytisztviselő az anya tiltakozása ellenére elvitte a gyermeket, megérkezett az apa, aki azt üvöltötte a jogszerűen intézkedő rendőröknek és a járási hivatal munkatársainak, hogy: “engedjétek el, az az én gyerekem, megöllek titeket”. A férfi meg akarta ütni és rúgni az egyik rendőrt, de ő sikeresen védekezett. A rendőr megbilincselni már nem tudta az ellenszegülő férfit, aki ekkor már az élettársát biztosító rendőrökre próbált támadni, de a feléjük irányzott ütések és rúgások sem értek célt.

ELRENDELTÉK A BÜNTETETT ELŐÉLETŰ FÉRFI LETARTÓZTATÁSÁT SZEGEDEN

A Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte a többszörösen büntetett előéletű – felfüggesztett szabadságvesztés és folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt álló – férfi őrizetét, majd gyanúsítottként hallgatta ki hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt. A bíróság az ügyészség indítványára a gyanúsított letartóztatását – a bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt – egy hónapra elrendelte. A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be, amelyet a Szegedi Törvényszék elutasított.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb