Fald fel a Prémium Piacot! A Szeged365 olvasóival teszteltük a húsvéti kínálatot, amely csakis Szeged környéki termelőktől származik
A Prémium Piacnál a Húsvét az év legfontosabb dátuma – jelentette ki Rácz József, az Algyői úton működő zöldség-gyümölcs mekka alapító-tulajdonosa a péntek reggel megtartott gasztro-tesztünkön, ahol a Szeged365 olvasóival közösen kóstoltuk végig a komplett ünnepi kínálatot. A terülj-terülj asztalkám küldetésre
- Anita (és tündéri Kislánya, Kisfia),
- Szilvi,
- és Laci vállalkozott,
érkezik a Szeged365 történetének első reggelizős interjúja, sonkával, tojással és a titokzatos lila sajttal, az asztal kellős közepéről.
HÚSVÉTI GASZTROTESZT, A SZEGED365 OLVASÓIVAL
Rendhagyó reggelit szerveztünk a Prémium Piac csapatával: ők varázsoltak egy mesebeli, húsvéti reggelit, (tényleg) minden földi jóval, mi pedig játékra hívtuk a Szeged365 olvasóit, gasztro-tesztelőket keresve.
Péntek reggel két anyukával, egy tündéri kislánnyal, egy szintén tündéri kisfiúval és egy jó kiállású szegedi fiatalemberrel közösen érkeztünk az Algyői útra, ahol Rácz József alapító-tulajdonos és fia, Rácz Bertalan ügyvezető rögtön három (na jó, négy, mi is kaptunk) akkora ajándékcsomaggal fogadta a nyerteseket, hogy majd’ leszakadt a táska füle. Asztalhoz ültünk, lakomáztunk, húsvéti sztorizgattunk, közben pedig Rácz Józsefet faggattuk.
A PRÉMIUM PIACNÁL A HÚSVÉT A KARÁCSONY
És tényleg. Rácz József szerint az év leghangsúlyosabb időszaka ez náluk, az Algyői úti Prémium Piacon és az apa-fia családi vállalkozás által üzemeltetett Vitamin Szalonokban is. Március végén, április elején már az összes olyan kiválós minőségű, primőr magyar termék elérhető, amely hangsúlyos az életükben,
- a hónapos retek,
- a csemege hagyma,
- a sörretek,
- a paradicsom, paprika, kígóyuborka,
de a Prémium Piacon működő Hentes és Bárdja húsbolt is megtelik ilyenkor sonkával, kolbásszal, szárazáruval, a tökéletes szendvics-alapokat pedig a vele szemben található Lipóti Pékség szolgáltatja.
VAN, AMIBEN NINCS KOMPROMISSZUM
A Prémium Piacot üzemeltető ízig-vérig szegedi, családi vállalkozás elkötelezett híve a magyar kistermelők termékeinek, így aztán a náluk található portékák kizárólag a Csongrád-Csanád, Bács-Kiskun és Békés megyei biogazdaságokból származnak.
Ezzel Rácz József szerint legalább egy hétnyi “előnyük” van a multik külföldről behozott termékeivel szemben:
- amíg azokat napokon, heteken át hajóztatják Európába,
- addig a Szeged 50 kilométeres vonzáskörzetéből származó finomságok közvetlenül a termelőtől érkeznek, frissen, zamatosan, tökéletes minőségben.
Az alapító-tulajdonos szerint a szegedi vásárlóközönségben kialakult egy tudatosság, célirányosan keresik a helyi termelők zöldségeit, gyümölcseit, húsait, ezért aztán a multik ellenszelében egy olyan családi vállalkozásnak is van esélye a sikeres működésre, amely kitart az elvei mellett.
FALD FEL A PRÉMIUM PIACOT! ILYEN VOLT A HÚSVÉTI KÍNÁLAT, ÉLESBEN
A szintén a piac területén működő Friss47 Menza asztalaira komponált grandiózus reggeli olyan volt, mintha valami háztáji mennyországban kötöttünk volna ki. Ha már az ünnepi ízeknél tartunk, a Prémium Piac kollégáitól megtudtuk, hogy Húsvéti Box néven egy különleges összeállítással is készültek az ünnepre, kifejezetten házhozszállításhoz összekészítve:
minden benne van – a tojástól kezdve a szívsonkán át a hónapos retekig – ami Húsvétra kell, ráadásul 600 Ft-tal olcsóbb, mintha külön-külön venné meg az ember a benne lévő tételeket.
A boxot IDE KATTINTVA találod meg, a reggelizős-beszélgetős-sztorizós húsvéti gasztrotesztet pedig az alábbi Szeged365 videóban:
PRÉMIUM PIAC
Helyszín: Szeged 6728 Algyői út 72.
Nyitva tartás: hétfő-péntek 8:00 – 16:00
Elérhetőség: (30) 547 3881
Webshop, online rendelés, villámgyors, másfél órás kiszállítással: premiumpiacszeged.hu