Szegedre hozta hazája ízeit Iftikhar, a Kölcsey utca pakisztáni tűzvarázslója
2006-ban érkezett Szegedre a pakisztáni Iftikhar Hussein, aki több, mint egy évtizede a Kölcsey utcai Trója Ételbár és Hummusz Terrace parázs-szakácsa. Írhatnánk, hogy interjút kértünk a tűzvarázslótól, de inkább úgy korrekt, ha őszintén leírjuk:
fogtuk magunkat és gátlástalanul rárontottunk a konyhában, ahol éppen curry-s, majd sis tauk csirkemell-nyársat sütött akkora lángon, hogy a hajunkat majd’ lekapta.
Az apropót a Trója 0 Ft-os hónapja szolgáltatta, ugyanis a Kölcsey utcai mediterrán étterem merészet húzott: április végéig elengedik a szállítási díjat, a kitétel csak annyi, hogy direktben tőlük rendelj (06 30 627 9056, www.trojaszeged.hu), plusz legalább 2000 Ft értékben.
Mivel ez egy alapvetően videós anyag, ezért a szöveges részben csakis Ifti legfontosabb aranyköpéseiből idézünk, viszont az van, hogy ezt a srácot tényleg látni kell, akkora forma, plusz rendkívül jópofa akcentussal töri a magyart, amit élmény hallgatni.
Iftikhar szerint:
- Ha szívből sütsz-főzöl, akkor “rendes íze” lesz a kajádnak és ezt a vendégek is észre fogják venni.
- A pakisztáni ételek nagyon jók, de a magyar marhapörkölt és a gulyásleves simán felveszi velük a versenyt.
- A szegedi lányok nagyon szépek, ráadásul szeretik a külföldi srácokat, de ezt inkább hagyjuk, mert Iftinek van felesége és meghallja (nevet).
- A világ két legjobb séfje az anyukája és a nővére, pont most volt otthon náluk.
A Trója Ételbár és Hummusz Terasz a Kölcsey utca 4-ben vár, a teljes húsvéti hosszú hétvégén nyitva lesznek, sőt, a díjmentes kiszállításuk is működni fog. Telefonon a +3630 627 9056 számon, online pedig ITT éred el őket. Ifti a videón egy sis taukk nyársat süt, rajta 12 féle fűszerrel, ezt IDE kattintva tudod megrendelni, üt-ver mindent, tapasztalatból írjuk.