Mindenmás

Kirakhatják húsvétkor a megtelt táblát a hazai szállások, Szeged is a kedvenc úti célok között van

A négynapos húsvéti hosszú hétvégén kiemelkedő forgalomra számíthat valamennyi hazai szálláshely. A Mandiner érdeklődésére a Szallas.hu arról tájékoztatott, hogy adataik alapján a húsvét előtt legkésőbb öt nappal vagy előtte beérkező foglalások száma szinte azonos a tavaly időarányosan ugyanekkor mért előfoglalási szinttel. A különbség alig több mint három százalék csupán 2022 javára, ám ez még akár meg is fordulhat, hiszen az utolsó pillanatos foglalások is gyakoriak.

A húsvét az iskolai tavaszi szünet idejére esik, így akár egy hatnapos utazásra is beleférhet a családoknak. A foglalások túlnyomó többsége azonban két vagy három éjszakára szól, de az egyéjszakás utazást is sokan választják a hosszú hétvégén. A foglalások átlagos időtartama húsvétkor így 2,32 éjszaka – közölte a több mint 87 ezer szállásadó partnerrel rendelkező Szallas.hu. A népszerű szálláshelyek – különösen azok, amelyeknek wellness részlegük is van – telt házasak lesznek a húsvéti időszakban.

SZEGED IS A LEGNÉPSZERŰBB ÚTI CÉLOK EGYIKE LETT

A foglalási számok alapján a legkeresettebb belföldi úti célok a húsvéti hosszú hétvégén a Szallas.hu adatai szerint:

  •     Eger
  •     Gyula
  •     Budapest
  •     Pécs
  •     Hajdúszoboszló
  •     Hévíz
  •     Szeged
  •     Siófok
  •     Nyíregyháza
  •     Zalakaros

Szállástípusonként vizsgálva az adatokból az látszik, hogy az utazók körében nagyjából egyformán kedveltek az apartmanok, a hotelek és a vendégházak.

EXTRÁKKAL KÉSZÜLNEK

A hosszú hétvégék mindig is kiemelt időszaknak számítottak-számítanak az utazók körében, különösen azoknak kedveznek az extra pihenőnapok, akiknek így nem kell szabadságot kivenniük, és a családok is könnyebben útra kelhetnek ilyenkor. „A négynapos hosszú hétvége jelentősége abban rejlik, hogy lehetőséget ad a hosszabb tartózkodásra, ami így magasabb kosárértéket jelent a vendéglátók számára. Ráadásul ilyenkor valamennyi szállásadó valamilyen extrával készül, ami nemcsak megkülönbözteti őt versenytársától, de lehetővé teszi azt is, hogy a csomagajánlata vonzóbb legyen ár-érték arányban” – írta a lapnak küldött elemzésében a Szallas.hu.

Közölték azt is, hogy a szálláshelyeken népszerűek ilyenkor a tematikus, húsvéti fogásokra épülő gasztroprogramok, a hagyományőrző foglalkozások, így például a tojásfestés, tojáskeresés, valamint a sztárfellépők és a zenés vacsorák. A szálláskereső és -foglaló portál ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy a hosszú hétvégéknek van egy elszívó erejük is, hiszen az előtte és utána lévő hétvégék iránti kereslet jellemzően alacsonyabb egy átlagos hétvégéhez képest.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb