Mindenmás

Húszéves hidegrekordot döntött meg az áprilisi tél

Csütörtökön megdőlt a legalacsonyabb maximumhőmérséklet húszéves rekordja a Kékestetőn – közölte az Időkép. Azt írják, hogy az áprilisi télies idő új rekordot hozott, április 6-án, hiszen a Kékestetőn mínusz 2 foknál nem emelkedett magasabbra a hőmérséklet, ezzel megdőlt az erre a napra vonatkozó országos legalacsonyabb maximumhőmérséklet rekordja.

Megszokottnak mondható az elmúlt években, hogy tavasszal visszetérnek a fagyok, amit legjobban a virágzó növények sínylenek meg. A csütörtök országszerte faggyal, sok helyen erősebb, -7, -5 fokos hideggel indult. Legmagasab hegycsúcsunkon nappal sem érte el a pozitív tartományt a hőmérséklet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat -2 fokot mért a Kékesen, ami egy hajszálnyival megdöntötte a 2003-as napi legalacsonyabb maximum-hőmérsékleti rekordot. Abban az évben -1,9 fokos maximumot jegyeztek fel.

HÓNYULAKKAL ÉS HAVAS TOJÁSFÁKKAL HANGOLÓDTAK AZ ÜNNEPRE

A cudar hideg mellett hóesésből sem volt hiány tegnap, egyes helyeken 10 centiméter vastag lett a hóréteg. Szegeden megúsztuk Holle anyó dunyha-rázását, azonban az északi megyékben nem örülhettek ennyire, hónyulakkal és havas tojásfákkal hangolódtak a húsvétra:

Fotók és forrás: Időkép.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb