Sport

Dabas ellen harcolná ki a Magyar Kupa döntőbe jutást a Pick Szeged, a tavasz legfontosabb meccse jön a Szegedi VE számára

Szombaton sem maradunk szegedi illetőségű sportesemények nélkül: a Magyar Kupa négyes döntőjében először a Dabas ellen kell megküzdenie a Pick Szegednek, a vízilabdások számára a tavasz legfontosabb rangadója jön, a tét a legjobb nyolc közé jutás.

Szombaton Győrben rendezik a kézilabda Magyar Kupa elődöntőjét, ahol a Pick-Szegednek először a Dabas lesz az ellenfele. Ha nyernek, akkor nagy valószínűséggel a nagy rivális Veszprém lehet a szegediek ellenfele a döntőben, akik a másik ágon a Tatabánya együttesével csapnak össze. A két csapat legutóbbi találkozása nem sikerült túl jóra szegedi szempontból, mivel a Bajnokok Ligájában kettős győzelemmel jutott a legjobb nyolc közé a Veszprém, tehát lenne miért visszavágnia a Picknek. A mérkőzés 16 órakor lesz, addigra az is kiderül, ki jut elsőként döntőbe a másik ágról.

BÁNHÍDI BENCE IS ELMONDTA A VÉLEMÉNYÉT A SORSDÖNTŐ HÉTVÉGE ELŐTT

Ha összejön az álomdöntő a Veszprém és a Szeged között, akkor az pár héten belül a harmadik ilyen meccs lenne, sőt, jövő héten, április 15-én ismét lesz egy ilyen szuper rangadó, mivel a bajnokság is egymással játszik majd a két csapat, méghozzá Szegeden. A hétvégi négyes döntő előtt Bánhídi Bencét, a csapatkapitányt is kérdezték, aki elmondta, szívesen előrébb hozná a locsolkodást egy nappal.

“Szeretjük ezt az ünnepet, mindig nagy családi eseményként kezeljük, ezt most a Magyar Kupa kicsit keresztülhúzza. A többiek együtt lesznek, a nagyszülőknél, a Balatonnál töltik a hétvégét, én majd hétfőn csatlakozom be. Ezt alig várom, hiszen Bella most már van akkora, hogy reggel majd kezdődhet számár

kezdte Bánhidi Bence az interjút.

NEM CSAK A PICKNEK, HANEM A SZEGEDI VE-NEK IS SORSDÖNTŐ HÉTVÉGE KÖVETKEZIK

A szegedi vízilabdásoknak is nagyon fontos mérkőzése lesz ma, 17 órától ugyanis a PannyErgy-MVLC Miskolc csapatát fogadják a Tiszavirág Sportuszodában. A tét a legjobb nyolc közé jutás lesz, hiszen a szegediek a nyolcadik helyen, míg a miskolciak a tizedik helyen tanyáznak a tabellán, de mindössze kettő pont van közöttük. A szegediek az előző fordulóban sokáig vezettek az Eger csapata ellen, viszont végül vereséget szenvedtek. Mint a csapat honlapján írják, jó mérkőzésre van kilátás, ugyanis a két csapat előző meccse rendkívül izgalmas játékot és 9-9-es végeredményt hozott.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb