Sport

Ismét Szeged-Veszprém háború lesz a kézilabda Magyar Kupában, 12 góllal győztük le a Dabast

38-26-ra győzte le a PICK Szeged a Dabast az elődöntőben, a győri négyes döntő szombati játéknapján, így a címvédő Veszprém után a bajnok Kékek jutottak döntőbe a férfi kézilabda Magyar Kupában.

A sors ismétli önmagát: a hétszeres győztes Szeged 22. alkalommal jutott kupadöntőbe, ahol korábban is mindig a Veszprémmel találkozott.



Eredmény, elődöntő: OTP Bank-Pick Szeged – Dabas KC 38-26 (20-13)

  • lövések/gólok: 52/38, illetve 45/26
  • gólok hétméteresből: 3/3, illetve 7/6
  • kiállítások: 6, illetve 2 perc

A szegediek közül Luka Stepancic, a dabasi keretből Zdolik Bence hiányzott. A Dabas a 13. percig remekül tartotta magát (7-7), és egy ideig még a folytatásban is jól helyt állt a bajnoki címvédővel szemben, amelyben Bodó Richárd és Rosta Miklós termelte a gólokat (12-9). Az első félidő második felében támadásban és védekezésben is egyre inkább megmutatkozott a két csapat közötti különbség, ennek köszönhetően már hét gól volt a Szeged előnye a szünetben.

A Dabas az első után a második felvonásban is próbálkozott – a kapusának lecserélésével – létszámfölényes támadójátékkal, de nem járt sikerrel, sőt a különbség tovább nőtt. A szegediek kevesebbet hibáztak, a 39. percben már tízzel vezettek, ennek köszönhetően némileg rápihenhettek a Veszprém elleni, vasárnapi döntőre.

Rosta Miklós nyolc, Bodó Richárd hat góllal, Mikler Roland 13, Mirko Alilovic három védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Zlatko Horvat nyolc alkalommal talált be, Nagy Tibornak öt, Pallag Péternek hat védése volt.

A másik elődöntőben a Telekom Veszprém 26-22-re győzte le a MOL Tatabánya csapatát, így a vasárnapi program az alábbiak szerint alakul majd:

14.15, bronzmeccs: Tatabánya-Dabas
17 óra, döntő: OTP Bank – PICK Szeged-Telekom Veszprém

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb