Sport

A Magyar Kupa bronzmeccsén már borult a papírforma, a Dabas legyőzte a Tatabányát

Meglepetéssel zárult a Magyar Kupa bronzmérkőzése, hiszen a papíron esélyesebbnek számító Tatabánya kikapott a jóval motiváltabbnak tűnő Dabastól. A végén egy gól döntött, az eredmény 23-22 lett. A főműsor viszont még csak most jön, 17 órától Veszprém-Pick Szeged döntő.

A mérkőzés elején a Dabas játszott pontosabban, ezért a 12. percben 5-3-as hátrányban Tombor Csaba tatabányai vezetőedző már időt kért. Csakhamar duplájára nőtt a különbség, és még a 25. percben is négy góllal vezettek a dabasiak, ám egy 5-0-s sorozattal még a szünet előtt fordított a Tatabánya, amely 2017 után szerepelt ismét a négyes kupadöntőben – írja az MTI.

A MÁSODIK FÉLIDŐT IS JOBBAN KEZDTE A TATABÁNYA

Tombor csapata a második félidőben sem tudott elhúzni, olyannyira, hogy a 46. percben megint kétgólos hátrányban volt (19-17). Ezt hamarosan kétgólos előnyre változtatta (22-20), ám az utolsó perc döntetlen állásról kezdődött. A küzdelmes, izgalmas végjátékban mindkét edző időt kért, Bálint Bence betalált, a magyar válogatott Rodríguez Álvarez Pedro viszont két másodperccel a vége előtt kiszorított helyzetből hibázott, így a Dabasé lett a bronzérem a kézilabda Magyar Kupában.

A csapatkapitány Szöllősi Szabolcs mind az öt lövését gólra váltotta, Bálint Bence és Marko Tarabochia négy-négy találattal, Pallag Péter 16 védéssel, 44 százalékos hatékonysággal járult hozzá a dabasi sikerhez. A túloldalon Cristian Ugalde és Mateo Maras öt-öt gólt szerzett, Székely Márton 13 védéssel zárt.

Eredmény, a 3. helyért:
Dabas KC-MOL Tatabánya KC 23-22 (12-13)

Borítókép: Dabasi Kézilabda Klub FB.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb