Mindenmás

Mérgező anyagok is lehetnek abban a füstfelhőben, ami egy német nagyváros felé tart, a hatóságok már legalább 140 embert evakuáltak

Komoly tűz ütött ki még vasárnap reggel két raktárépületben Németországban, egészen pontosan Hamburg Rothenburgsort nevű városrészében. A füstfelhő a német város központja felé tart, a helyzetet a tűzoltóság ,,szélsőségesen veszélyesnek” minősítette – írja az MTI.

A levegőben lévő füstgázok és vegyszerek okozta veszély miatt a tűzoltók azt javasolták, hogy a város északkeleti övezetének jelentős részében mindenki tartsa zárva az ablakokat és az ajtókat, senki ne használjon légkondicionáló berendezést. A szakhatóságok eddig mintegy 140 embert kellett, hogy evakuáljanak.

HIDROGÉN-SZULFID IS KERÜLHETETT A LEVEGŐBE

Egyelőre nem tudni a tűz keletkezésének az okát. Az NDR német regionális közszolgálati rádióállomásnak a tűzoltóság képviselői azt mondták: fennáll a veszélye annak, hogy mérgező, igen toxikus hidrogén-szulfid került a levegőbe. A tűzoltók is csak légzőkészülékben dolgozhatnak a helyszínen.

A Deutsche Bahn német vasúttársaság azt közölte, hogy felfüggesztették a forgalmat Hamburg és Büchen között – írja az MTI.

Videók az esetről:

Borítóképünk illusztráció.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb