Mindenmás

Az első szabad húsvétjára készül a szegedi olimpiai bajnok Kárász Anna

A szegedi olimpiai bajnok kajakos Kárász Anna még tavaly decemberben jelentette be, hogy visszavonul az élsporttól, de szeretett sportágától még nem köszönt el. Továbbra is minden nap edz, egyik fő feladata pedig, hogy  fiatalabb sportolók mentális és lelki állapotával foglalkozzon – a szegedi olimpikonnal az Index készített interjút.

A 31 éves Kárász Anna két éve még a tokiói olimpián, Kozák Danuta, Csipes Tamara és Bodonyi Dóra társaságában nyert aranyérmet kajak 500 méteren. Miután a 2016-os riói olimpiáról lemaradt, a tokiói szereplés összejött neki, ahonnan aranyéremmel tért haza. Az Indexnek adott interjújában az alábbi témákról beszélgettek:

  • hogyan dolgozta fel a sorozatos sérüléseit kiskorában
  • teherként élte-e meg, hogy ifiként már Kovács Katalin utódját látták benne
  • mit érzett, amikor aranyérmet akasztottak a nyakába Tokióban
  • kerek egésznek érzi-e sportolói karrierjét
  • milyen más céljai vannak az élsport után
  • hogyan készül a húsvéti ünnepekre

Anna az interjúban többet között arról is beszélt, hogy mennyire másképp áll az ünnepekhez így, hogy már nem élsportoló, hiszen mivel eddig hétfőnként szinte mindig edzése volt, nem volt alkalma fogadni a locsolókat, de mint mondta, nagypapája nagyon szeret locsolkodni, így arra mindig sort kerített, hogy hozzá eljusson húsvétkor. Hozzátette, hogy nincs igazán kedvenc ünnepe sem, hiszen a sport miatt neki mindig másképp alakultak az ünnepek, idén például még karácsonyfát sem állított, ami azért nagyon ritka – mesélte.

A teljes interjút IDE KATTINTVA olvashatod el.

Anna egyébként egyszer még velünk is eljött matracot tesztelni, erről bővebben itt lehet olvasni:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb