Mindenmás

Szegedi büszkeségek: Arany minősítéssel díjazták a szegedi zeneiskola diákjainak játékát a szlovéniai hárfa versenyen

Még április első hétvégéjén került megrendezésre a szlovéniai Velenje városában a Szlovén Hárfa Szövetség hatodik Nemzetközi Versenye. A versenyen a szegedi Király-König Péter Zeneiskola két diákja, Harmath Gabriella és nővére, Kornélia is szerepelt – írja a zeneiskola a közösségi oldalán.

A 9 éves Harmath Kornélia pedálos hárfán, húga, a 6 éves Harmath Gabriella pedig kampós hárfával vett részt a megmérettetésen. A lányok olyannyira lenyűgözték a zsűrit, hogy kiváló, vagy ahogyan a versenyen hívják, arany minősítéssel és medállal jutalmazta játékukat. A versenyen emellett volt pontozásos rendszer is, ezek alapján Kornélia a harmadik helyen, Gabriella pedig az ötödik helyen végzett a népes mezőnyben. Mindkét lány Gorbunova Natália hárfaművész tanítványa a Király-König Péter Zeneiskolában. Rajtuk kívül egyébként a szegedi zeneiskolából Kollár Villő is arany minősítést kapott az előadásáért.

A fiatal virtuózoknak nem ez az első nagyszerű szereplése, korábban Kirgizisztánban is jártak már, erről bővebben itt lehet olvasni:

Borítókép: Király-König Péter Zeneiskola FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb