Sport

Eljött a döntő napja a Magyar Kupában, de pályára lép a Szeged-Csanád GA is vasárnap

Húsvét vasárnapra is jutnak szegedi kötődésű sportesemények, a Pick Szeged Győrben próbálhatja meg elhódítani a Magyar Kupát, a Szeged-Csanád GA pedig Mosonmagyaróvárra látogat.

Összejött az álomdöntő: a Pick Szeged huszonkettedik alkalommal is bejutott a Magyar Kupába, miután nagyon simán, 38-26-ra legyőzte a Dabast tegnap délután. Ez lehet a csapat nyolcadik Magyar Kupa trófeája, de nem lesz egyszerű dolguk, hiszen az ellenfél az örök rivális Veszprém lesz, akik harmincadjára hódítanák el az említett serleget. A másik ágon a Veszprém a Tatabánya csapatát verte 4 góllal. Kent Robin Tönnesen betegség miatt el sem utazott, míg Luka Stepancic a tegnapi meccs előtt lázasodott be, így ők ketten nem tudtak pályára lépni a Dabas elleni elődöntőben, rájuk valószínűleg ma a döntőben sem számíthat Juan Carlos Pastor, a szegediek vezetőedzője, de rajtuk kívül mindenki más bevethető lesz.

FOLYTATNÁ JÓ FORMÁJÁT A SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA

Négy mérkőzés óta veretlen a Szeged-Csanád GA a Merkantil Bank Ligában, miután az előző héten hátrányból fordítva legyőzték a Tiszakécskét is. A kék-feketék ezúttal idegenben lépnek pályára, méghozzá egy hosszú utazást követően, mivel Mosonmagyaróvárra látogatnak. A szegediek mindössze két pontra vannak a bajnokság harmadik helyétől, így tapadhatnak a vetélytársakra, ha ma is nyerni tudnak. Ősszel 1-0-ás vereséget szenvedtünk a Mosonmagyaróvár csapatától, így itt a remek lehetőség a visszavágásra. A mérkőzés előtt Alekszandar Sztevanovics is megosztotta gondolatait:

Sajnos rossz emlékünk van a Mosonmagyaróvárról, de az őszi mérkőzés már a múlté, hiszünk benne, hogy nem fog megismétlődni. Óvatosan kell játszanunk, csak akkor lehetünk sikeresek, ha maximális koncentrációval futballozunk a 90 perc során! Hiszek a játékosaim képességeiben, megvan bennünk a kellő kvalitás ahhoz, hogy megnyerjük a mérkőzést! Ez a találkozó nagyon fontos számunkra: be kell bizonyítanunk magunknak, hogy joggal vagyunk a bajnokság élmezőnyében. Vasárnap csak a győzelemmel lehetünk elégedettek!

mondta el a vezetőedző.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb