Sport

Gigantikusat küzdött a Szeged, de a Veszprém lett a kupagyőztes

Az OTP Bank-Pick Szeged nem tudta legyőzni a Telekom Veszprém csapatát, így a veszprémiek történetük során 30. alkalommal, zsinórban pedig harmadszor nyerték meg a férfi kézilabda Magyar Kupát.

A Bajnokok ligája párharc után a szegediek meg szerették volna mutatni, nem olyan egyszerű őket legyőzni: szorosabb meccset láthattunk, több alkalommal is kiegyenlített az OTP Bank – Pick Szeged.

A Győrött megrendezett kupadöntőn több veszprémi szurkoló volt, ennek ellenére elképesztő nagy erőbedobással küzdött a Szeged. Sok szabálytalanság volt, igazi kemény meccset láthattunk: nálunk Bánhidi Bence kapott sárgát majd egy kétperces kiállítást is, a Veszprém csapatából pedig Dragan Pesmalbeket állította ki a bíró 2 percre.

Az első félidő végén mindkét csapat hibázott, végül 17-15-ös eredménnyel mentek pihenni a csapatok. A második félidőben is több olyan perc volt, ami nem a játékról szólt: Bodó véletlen találta fejbe Corralest, de ez akkora dühöt váltott ki a Veszprém edzőjénél, hogy Momir Ilics igaz lefogták, de így is repült neki a sárga.

Juan Carlos Pastor csapat csökkenteni tudta a hátrányt, de már sem a vezetést nem tudták átvenni, sem kiegyenlíteni nem tudtunk. A vége 35–32-es veszprémi győzelem lett, amivel a klub története harmincadik Magyar Kupa-trófeáját szerezte.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb