Közélet

Lakossági e-hulladékgyűjtés lesz a Rákóczi téren Szegeden

Lakossági elektronikai hulladékgyűjtést szerveznek Szegeden. Holubán Csilla, a Szegedi Járási Hivatal vezetője a Rádió 88-nak adott interjúban elmondta, a hagyományos gyűjtést a Föld napja alkalmából április 22-én reggel 8-tól délután 2-ig szervezik meg a Rákóczi téri Kormányhivatal előtt téren.

A tapasztalatok szerint az elmúlt években mindig rendkívül népszerű volt az esemény, és bíznak abban, hogy idén is sok szegedi lakos él majd a díjmentes lehetőséggel.

A TECHNIKA FEJLŐDÉSE MIATT EGYRE TÖBB A VESZÉLYES ANYAGOKAT IS TARTALMAZÓ ELEKTRONIKAI HULLADÉK

Az elektronikai és számítástechnikai eszközök gyors fejlődése miatt egyre növekszik azoknak a berendezéseknek, alkatrészeknek a mennyisége, melyek az idő múlásával tulajdonosaiknak értéktelenné válnak. Ezekben az eszközökben olyan veszélyes anyagok, nehézfémek találhatóak, amelyek a környezetbe jutva szennyezik a talajt, vizet. Ezért is fontos a szemléletformálás, hogy ezek az elektronikai hulladékok ne az erdők szélére, hanem újrahasznosítással foglalkozó üzemekbe kerüljenek Hasznosításukkal ugyanis, olyan anyagok nyerhetők vissza, amelyek a környezetszennyezés megelőzése mellett csökkentik az alapanyagok bányászatát és hozzájárulnak a hosszú távú fenntartható fejlődéshez.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb