Mindenmás

Meghalt az X-Men és a Godzilla Oscar-díjra jelölt színésze, Michael Lerner

Szombat este meghalt Michael Lerner színész, aki olyan filmekben szerepelt, mint a Godzilla, illetve az X-Men: A jövő múltjának napjai. 1991-ben Barton Fink című pszichológiai vígjátékában nyújtott alakításáért a legjobb mellékszereplőnek járó Oscar-díjra jelölték. 81 éves volt.

Lerner halálhírét unokaöccse, A Goldberg család színésze, Sam Lerner erősítette meg, aki vasárnap délután egy Instagram-posztban tisztelgett nagybátyja előtt. További részletek egyelőre nem állnak rendelkezésre Lerner halálával kapcsolatban – írja az Index Variety-re hivatkozva.

EGY LEGENDA MENT EL

“Egy legendát veszítettünk el tegnap este. Nehéz szavakba önteni, hogy Michael nagybátyám mennyire zseniális volt, és milyen nagy hatással volt rám. A történetei mindig inspiráltak és miatta beleszerettem a színészetbe. Ő volt a legmenőbb, legmagabiztosabb, legtehetségesebb fickó, és az a tény, hogy a rokonom volt, mindig is különleges helyet fog elfoglalni a szívemben. Mindenki, aki ismerte, tudja, hogy milyen őrült volt – a legjobb értelemben” – írta Lerner, majd így zárta sorait:

“Nyugodj békében, Michael, élvezd a korlátlan kubai szivarozást, a kényelmes székeket és a végtelen filmmaratont.”

OSCAR-DÍJRA JELÖLTÉK

Lerner nagyobb ismertségre tett szert, miután az 1991-es Barton Fink című filmben nyújtott alakításáért Oscar-díjra jelölték. A filmben Lerner alakította a filmmogul Jack Lipnicket, John Turturro forgatókönyvírójának rámenős főnökét, aki a film hol goromba, hol komikus hangvételének megtestesítője volt. A nagyközönség számára az 1990-es években vált igazán ismertté Lerner, aki olyan filmekben tűnt fel, mint

  • a Rikkancsok, 
  • Csekkben a tenger,
  • illetve a Godzilla,
  • 2014-ben az X-Men: A jövő múltjának napjaiban Breckman szenátort játszotta,
  • az utolsó nagyjátékfilmje pedig a 2015-ös Ashby című romantikus vígjáték volt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb