Mindenmás

Tehergépkocsival menekült a rendőrök elől az embercsempész, a földúton kapták el Mórahalomnál

Mórahalom közigazgatási területén 2023. április 10-én 8 óra 30 perckor a Készenléti Rendőrség járőrei ellenőrzés alá vontak egy német állampolgárt, aki magyar honosságú tehergépkocsi vezetett. A gépkocsivezető a rendőri jelzésre nem állt meg, hanem menekülni kezdett – írja a rendőrség honlapján.

Mint kiderült, hiába menekült a sofőr, végül egy földúton elfogták a rendőrök. A gépkocsi átvizsgálása során 22, magukat szír állampolgárnak valló illegális migránst is találtak.

FORGALMAS VOLT AZ 55-ÖS FŐÚT

A rendőrségi összesítés szerint volt még munka bőven, hiszen ugyanezen a napon

  • Domaszék külterületén az 55-ös számú főúton, 7 óra 40 perckor a járőrök ellenőrzés alá vontak egy magyar honosságú gépkocsit, amit egy szír férfi vezetett. A jármű utasterében kilenc, magukat török állampolgárnak valló személy tartózkodott,
  • majd Mórahalom közigazgatási területén, szintén az 55-ös számú főúton 8 óra 20 perckor a rendőrök ellenőrzés alá vontak egy szír állampolgárt is, aki egy francia honosságú személygépkocsival kilenc, magukat szír állampolgárnak valló személyt szállított.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb