Szegedi Arcok

Elindult a Juhász Gyula Gyakorlóiskolai Napok Szegeden, a gyerekek reggel élőláncot alkotva körbeölelték a sulit

A nagy múlttal rendelkező SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskolája a költő születésének 140. évfordulója alkalmából háromnapos programsorozattal emlékezik névadójára. A nyitóprogram keretében az iskola Diákönkormányzatának képviselői koszorút helyeztek Juhász Gyula sírjára. Mint kiderült, a népes programok között szerepelt az “Öleld meg az iskolád” című flashmob is, ahol a gyerekek valóban körbeölelték a sulit.

Anikó olvasónk fotója, köszönjük szépen!

Villámcsődülettel, az összes tanuló és pedagógus megmozdulásával indult április 12-én a Juhász Gyula Gyakorlóiskolai Napok Szegeden – tudtuk meg az iskola vezetőségétől. Az intézmény igazgatójának és vezetőségének lelkesítő megnyitója és a felcsendülő JUGYU dal után az iskola közössége „Öleld meg az iskolád” címmel élőláncot alkotva fejezte ki kötődését az anyaintézménye iránt.

HÁROM NAPIG TART A RENDEZVÉNYSOROZAT SZEGEDEN

Mint tovább kiderült, a három nap során a nyolcadikosok  „A Tisza parton ballagok” címmel irodalmi séta keretében felkutatják majd a Juhász Gyula emlékhelyeket Szegeden. A felső tagozatosok „Levéltöredék” mottóval, a játékosítás módszertanára építve, az iskola patinás épületében szabadulószobában teszik próbára ügyességüket. A Diákönkormányzat tavaszi mulatságot szervez. A Juhász Gyula Gyakorlóiskolai Napok programjának a zenei és logikai feladványok mellett része még egy versillusztrációs verseny „Tiszai csönd” címmel, ahová már korábban nagyszámú alkotás érkezett, és várja a zsűri értékelését. Az iskola Alma mater fájára a gyerekek maguk alkotják meg üzeneteiket, hogy miért is szeretnek a JUGYU-ba járni:

  • Mert jó a közösség….
  • Mert itt vannak a barátaim…
  • Mert itt mindig mosolygós arcok fogadnak…
  • Mert itt jó a csapat…

Láttál valamit, amelyről úgy gondolod, érdekelheti a többi szegedit? Küldd be a vadonatúj Szeged365 applikáción keresztül és nyerj minden pénteken a Nagy Szegedi App-teszten! Töltsd le a Szeged365 alkalmazást az App Store-ból vagy a Google Play áruházból!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb