Mindenmás

Napi pakk: sok-sok napsütés, és 18 fok lesz ma Szegeden az űrhajózás, és a rock and roll napján

Vége a tavaszi szünetnek, a lurkók ma visszaülnek az iskolapadba, így nagyobb nyüzsgéssel indulhat a szerda is Szegeden. Napszemüveget elő: ma zavartalan napsütésben és 18 fokos melegben, vagyis végre igazi tavaszi időjárásban lehet részünk a Napfény Városában, mindez az űrhajózás és a rock and roll születésnapján. Főzd le gyorsan a jó meleg kávéd, mert itt a Szeged365 napi pakk!

NÉVNAPOSOK ÉS ROCK & ROLL

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Gyula, Csaba, Csanád, Oxána, Szilárd és Zénó nevű Szeged365 olvasónak! A névnaposok köszöntése után eláruljuk, hogy

  • ma van a rock and roll születésnapja. A rock and roll több műfaj keveredéséből született. A rhythm and blues, a hillbilly vagy más néven rockabilly és a western swing elemeiből forrt ki az 1940-es évek végén, hogy azután az 1950-es években viharos sebességgel hódítsa meg egész Amerikát, majd nemsokára átterjedjen Európába is. Egy clevelandi lemezlovas, Alan Freed használta először a rock and roll nevet 1953-ban, majd 1964-ben Bill Haley rögzítette Rock Around The Clock című lemezét New Yorkban.
  • mindezek ma van az űrhajózás napja is, annak emlékére, hogy a Szovjetunióban Föld körüli pályára bocsátották a világ első, embert szállító űrhajóját, fedélzetén Gagarinnal.
  • születésnaposok is jutottak mára, 67 éve született Andy Garcia kubai származású amerikai színész (A keresztapa 3, Leszámolás Denverben).
  • 52 éve pedig Shannen Doherty amerikai színésznő (Beverly Hills 90210; Bűbájos boszorkák).

DERÜLT, NAPOS IDŐJÁRÁS ELÉ NÉZÜNK

Végre itt az igazi tavasz, szerdán csendes, derült, napos időben lehet részünk Szegeden. A nyugati, északnyugati szelet több helyen élénk lökések kísérhetik. Hajnalban 4, majd délután 17 fokra van kilátás városunkban.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb