Kikapcs

A szegedi oroszlánok jótékonysági futására nyerj jegyet velünk!

Fussunk együtt a diabétesz megelőzéséért! – jótékonysági futást és egészségnapot szerveznek a szegedi oroszlánok. Idén a diabétesz megelőzésére szeretnék a lehető legnagyobb figyelmet fordítani. Mi is segítünk Szegeden nekik, ezért játékot indítunk!

Immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre a LIONS Jótékonysági Diabétesz Futás. A rendezvény az Országos Lions Nap szegedi rendezvénye, melyet a Szeged Első Lions Club szervez. A futás mellett Egészségnapot is tartanak, melyre szűrővizsgálatokkal, sportolási lehetőségekkel és a diabétesz megelőzéséhez kapcsolódó programokkal várják az érdeklődőket.

TÖRTÉNETI ÁTTEKINTÉS

Az első Jótékonysági Diabétesz Futásra még 2018 novemberében került sor, melyen 105-en vettek részt. A rendezvény bevételeiből a Szeged Első Lions Club akkor a Főnix Alapítványt támogatta, amely szegedi cukorbeteg gyermekekkel foglalkozik. Második alkalommal, 2019 novemberében már több mint 125 fő vett rész a Partfürdőn és a Gergő-ligetben rendezett megmozduláson, melyet a szemszűrésen és vércukor ellenőrzésen kívül gyermekprogramok és kutyabemutató is színesített. Sajnos a COVID egy időre végett vetett a sorozatnak, de a klub tagjai 2023-ban úgy döntöttek, hogy folytatják és immár harmadik alkalommal is megrendezik az eseményt, amelynek jelmondata a „Fussunk együtt a Diabétesz megelőzéséért!”.

A KÍSÉRŐ PROGRAMOK INGYENESEK, DE VAN TÁMOGATÓI JEGY IS

A szervezők akkor lennének a legboldogabbak, ha egész Szeged megmozdulna: nem titkolt céljuk, hogy ismert sportolók, közéleti személyiségek és orvosok is részvételükkel támogassák a rendezvényt. Kérdésünkre azt is elárulták, hogy több száz fő részvételére számítanak. A futás programra nevezési díj megfizetése és regisztráció szükséges. Lehetőség van támogatói jegy vásárlására is, mellyel a vásárlók a klub jótékonysági céljainak megvalósulását segíthetik. Az egészségnap kísérő programjain a részvétel díjmentes.

A rendezvény helyszíne a Délvidék Ház udvara, a futásra pedig a töltésen kerül sor. Dr. Szeri István, a klub soros (2022-2023) elnöke elmondta, hogy a „Lions mozgalom főként a látás megőrzése, a cukorbetegség megelőzése, és a látássérültek érdekében tevékenykedik. Nem véletlen tehát, hogy a klub ezzel a sorozattal a mozgás fontosságára kívánja felhívni a figyelmet, amely az egyik eszköze lehet a diabétesz megelőzésének és hatékony kezelésének. A rendezvény bevételeiből, csakúgy, mint korábban, most is a diabéteszhez kapcsolódó szervezetet kívánnak támogatni.”

A futáson részvevők két táv közül válaszhatnak: 4km és 10 km. A rendezvényre kilátogatók számos programon vehetnek részt. Mihályi Géza, a rendezvény főszervezője elmondta, hogy „terveznek aerobic órát, gyermekprogramokat és természetesen egészségügyi szűrővizsgálatokat: vércukormérést, szemvizsgálatot, dietetikai tanácsadást.”

NYERD MEG A FUTÓJEGYED NÁLUNK

A jótékonysági futás népszerűsítésében nekünk a Szeged365 Family-nek is segíteni kell! Egyszerű a feladat: a közösségi oldalunkon kell helyesen válaszolni a kérdésre, esetleg megosztani a játékot, hogy a lehető legtöbb emberhez eljusson a LIONS Jótékonysági Diabétesz Futás híre. MINDEN RÉSZLET ITT!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb