Sport

Breaking: legyőztük a Veszprémet, 30-28 ide, Mikler, Rosta és Bombac is remekelt, tombol a PICK Aréna! (frissítve)

Igen, igen… és igen!!! A PICK Szeged megcsinálta, behúzta, dagad a szegedi mellkas, 30-28 ide! Szombaton már az ötödik Szeged–Veszprém összecsapás zajlott le a férfi kézilabda­idényben, eddig nyomasztó volt az Építők fölénye, azonban négy Veszprém győzelem után itt van végre a szegedi, Mikler, Rosta és Bombac is remekelt!

OTP Bank-Pick Szeged–Telekom Veszprém 30–28 (18–17)

Négy meccsel a szezon vége előtt három ponttal vezeti a szegedi csapat az alapszakasz tabelláját.

Részletes összefoglaló perceken belül a Szeged365.hu-n!

OTP Bank-PICK Szeged–Telekom Veszprém 30–28 (18–17)
Férfi kézilabda NB I, 21. forduló. Szeged, PICK Aréna, 6202 néző. Vezette: Andorka, Hucker.
OTP Bank-PICK Szeged: Mikler – Sostaric 5, Garciandía 4, Bombac 1, Rosta 9, Mackovsek 5, Szita 1. Csere: Gaber 1, Bodó 2, Blonz 1, Martins 1, Radivojevics. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Telekom Veszprém: Corrales – Marguc 3/1, Remili 5, Pesmalbek 5, Ligetvári 1, Lauge 1, Strlek 6. Csere: Cupara 1 (kapus), El-Dera 2, Mahé 2, Nilsson 1, Sipos, Ilics 1. Vezetőedző: Momir Ilics.
Hétméteres: 2/0, ill. 2/1.
Kiállítás: 6, ill. 6 perc.

FRISSÍTVE: NEM VOLT MESE, NYERNI KELLETT

Az van, hogy egyszerűen nyerni kellett, hogy a Pick Szegednek jó esélye legyen az alapszakasz megnyerésére – ami pályaelőnyt jelent majd a döntőben -, az ősi ellenfélnek mindehhez egy döntetlen is elég lett volna.

NEM MENT JÓL A VESZPRÉMI VÉDELEM, DE LEGALÁBB A TÁMADÁS SEM

A veszprémi keretből Omar Jahja, a szegediek közül Bánhidi Bence, Sebastian Frimmel és Kent Robin Tönnesen hiányzott – jegyezte meg a Sport365. A két együttes 24 napon belül negyedszer találkozott egymással, a címvédő PICK Szeged a Bajnokok Ligája rájátszásának első fordulójában előbb 13, majd öt, a Magyar Kupa-döntőben pedig három góllal kapott ki, ám ezúttal a bakonyiak nem tudtak olyan hatékonyan védekezni és olyan gyors támadásokat vezetni, mint azokon a találkozókon. Ezúttal a 12. percben vezettek először a vendégek, de 10-8-as előnyük után sorozatban hat gólt kaptak. Mikler Roland három lövést is védett Andreas Nilssonnal szemben, eközben Momir Ilic vezetőedző időt kért és kapust cserélt. Komoly hullámvölgybe került az ősi ellenfél és hibáit a Kékek ügyesen, rendre kihasználták.

Az első félidő hajrájában a házigazdák játékába is becsúszott néhány hiba, ezért a különbség a szünet előtt egy gólra csökkent (18-17).

A negyvenedik percben a Szeged megint két találattal vezetett, de piros lap miatt elveszítette két beállója közül az egyiket, Matej Gabert.

A második felvonásban sokkal nagyobb volt a feszültség a pályán, sokkal több volt a játékmegszakítás. A tavalyi bajnoki döntő óta nem volt szoros, izgalmas végjáték a két együttes találkozóján, most viszont döntetlen állásról kezdődött az utolsó tíz perc. Három perccel a vége előtt megint kettővel jobban állt a némileg fáradni látszó hazai együttes (28-26), és bár a folytatásban Rosta Miklós a keresztlécre lőtt, Dean Bombac betalált, majd Imanol Garciandía egy kínai figura végén beállította a 30-28-as végeredményt.

Szeged, 2023. április 15. Rosta Miklós (b), a Szeged és Dragan Pechmalbec, a Veszprém játékosa a férfi kézilabda NB I OTP Bank-Pick Szeged – Telekom Veszprém mérkõzésén a szegedi Pick Arénában 2023. április 15-én. A címvédõ Szeged 30-28-ra gyõzött. MTI/Czeglédi Zsolt

Mikler 12, Cupara tíz, Corrales négy védéssel zárt.

HÁROM PONTTAL VEZETI A BAJNOKI TABELLÁT A BAJNOK PICK SZEGED

A szezonban négy vereség után sikerült rangadót nyerni a Telekom Veszprém ellen, ennek köszönhetően négy meccsel a vége előtt három ponttal vezetjük az alapszakasz tabelláját – jegyezte meg a Pickhandball. A bajnoki döntő első mérkőzését május 29-én, pünkösdhétfőn, a másodikat június 2-án, az esetleges harmadikat pedig június 6-án vagy 7-én játsszák.

“Rendkívül fontos volt számunkra a siker, amit szerintem meg is érdemeltünk. Nem csak az eredmény számított, hanem az is, ahogy játszunk, ahogy nyerünk. Lélektanilag kellett összeszednünk magunkat, a siker pedig a csodálatos szurkolótáborunknak is sokat jelent. Gratulálok a játékosaimnak, akik hatvan percen keresztül harcoltak, küzdöttek”

– nyilatkozta a meccs utáni sajtótájékoztatón a Kékek leköszönőben lévő vezetőedzője, Juan Carlos Pastor. Mint mondta, a filozófiájuk egyértelmű: mindig a következő meccs számít.

“Folytatjuk a munkát, jönnek még meccsek az alapszakaszban, majd igyekszünk felkészülni a döntőre” – zárta gondolatait a tréner.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb