Mindenmás

Füstbe borult a Csillag Börtön egyik szerelőcsarnoka, kint vannak a mentők is (frissítve)

Négy tűzoltóautó döngetett végig a Dorozsmain – kaptuk üzenetben Jani nevű olvasónktól délután 4 előtt, mint megtudtuk, a Csillag Börtön (hivatalos nevén: Szegedi Fegyház és Börtön büntetés-végrehajtási intézet) egyik szerelőcsarnokában keletkezett tűz a Cserzy Mihály utcában. A csarnokban információink szerint 8-10 ember tartózkodott, köztük elítéltek és börtönőrök, a helyszínre a tűzoltókkal együtt a mentők is kiérkeztek.

Amint bővebb információt kapunk az esetről, cikkünk frissülni fog.

FRISSÍTVE (16:12): NINCS SÉRÜLT, MINDENKI IDŐBEN ELHAGYTA A CSARNOKOT

Az esetben nem sérült meg senki. Információink szerint a szóban forgó csarnokban granulátumot gyártanak az elítéltek, az ehhez használt forgács kapott lángra, valószínűleg egy elektronikai hiba miatt.

FRISSÍTVE (16:44): EGY VENTILLÁTOR OKOZOTT RIADALMAT

Nem sokkal a fenti értesüléseinket követően érkezett meg a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalos válasza, mint Molnár Krisztina sajtószóvivőtől megtudtuk, nem történt tűzeset, csupán egy elszívó ventillátor kezdett el füstölni. A szakember megerősítette, hogy senki sem sérült meg az esetben. A kivezényelt tűzoltó – és mentőautók dolog nélkül távozhattak a helyszínről.

FRISSÍTVE (18:41): MEGÉRKEZETT A BÖRTÖN KÖZLEMÉNYE IS, SZERINTÜK MÉGIS TŰZ VOLT

Délután 6 után futott be a Szegedi Fegyház és Börtön közleménye, amelyben azt írták – némiképp ellentétesen a katasztrófavédelemmel – hogy mégis volt tűz, igaz, egy kisebb.

“Kisebb tűz volt április 17-én koradélután az elítéltek munkáltatását szervező Nagyfa-Alföld Kft.  szegedi, Cserzy Mihály utcai üzemcsarnokában. A tűz észlelése után a felügyelők azonnal hozzákezdtek az oltásához, amelyben segítséget nyújtottak a helyszínre érkező Csongrád Vármegyei Katasztrófavédők tűzoltói. A balesetben nem sérült meg senki. A tűz eloltása után hozzákezdtek a csarnok szellőztetéséhez”

– zárta sorait az intézmény sajtóosztálya.

Láttál valamit, amelyről úgy gondolod, érdekelheti a többi szegedit? Küldd be a vadonatúj Szeged365 applikáción keresztül és nyerj minden pénteken a Nagy Szegedi App-teszten! Töltsd le a Szeged365 alkalmazást az App Store-ból vagy a Google Play áruházból!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb