Közélet

Nem kis vitát váltott ki a neten Kiss Tibi! Újrahangszerelte a Himnuszt! Neked tetszik?

Nem olyan rég Kiss Tibi “versét” festették fel Szeged belvárosában, ami még az ellenzéki lelkületű szegedi polgároknál is kiverte a biztosítékot. A mostani zenéje is megosztja az internet népét. Gospel stílusban újrahangszerelték Magyarország Himnuszát, sőt még Kiss Tibi apukája is szerepel egy saját szerzeménnyel a műben. Eddig több embernek tetszik az internet népe közül, mint akinek nem.

Emlékeztek, amikor valakik igen furcsa, és leginkább trágár sorokat írtak Szeged belvárosában a Széchenyi térre, pont a Költészet napján. Itt írtunk a szegedi polgárokat megosztó cselekedetről:

Ahogyan arról írtunk év elején, januárban ünnepeltük meg a Magyar kultúra napját (január 22.), ami a Himnusz születésének 200. évfordulója is volt.

A mostani műnél hangsúlyozták az alkotók: „Tisztelegni szeretnénk az eredeti előtt, nem leváltani.” Az újragondolásban olyan zenészek működtek közre, mint Kiss Tibor a Quimby zenekarból (énekkel és gitárral), Vastag Gábor (steel gitárral és énekkel), valamint Gábor Andor Ufo (ütőhangszerekkel) és Rácz Kati (hegedűvel).

Döntsd el Te, hogy neked bejön -e az új szerzemény, vagy inkább nem tetszik, az Aranyakkord – A Himnusz után szabadon:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb