Mindenmás

Napi pakk: záporok és zivatarok is jöhetnek Szegedre, indul az aknafeldapok cseréje a Párizsi körúton

Élénk szelet, záporokat és akár zivatarokat is hozhat a kedd Szegedre. A várható időjárás mellett eláruljuk azt is, hogy ma kezdődik az aknafedlapok cseréje a Párizsi körúton, és városunk főútjain razziáznak a rendőrök is. Készítsd be a reggeli kávéd, meghoztuk mellé a napi pakkot!

NÉVNAPOSOK ÉS A NEMZETI TÖRTÉNETI EMLÉKPARK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Andrea, Ilma, Aladár, Apolló, Hermina, Lambert és Verner nevű Szeged365 olvasónak! Mindezek mellett:

  • ma van a műemlékvédelmi világnap is. Az ICOMOS civil szakmai szervezet, 1983 évi kezdeményezésére tartották meg először 1984-ben. Célja, hogy felhívja a figyelmet a műemlékvédelem fontosságára, lehetőségeire és szükségességére,
  • de ma 41 annak is, hogy Ópusztaszeren felavatták a Nemzeti Történeti Emlékparkot, ahol a Feszty körkép látható. A Nemzeti Történeti Emlékpark szabadtéri néprajzi múzeum és skanzen. A legismertebb kiállított mű Feszty Árpád: A magyarok bejövetele című körképe. További nagyméretű körképek fotói, 22 magyar történelmi személyiséget megszemélyesítő viaszbáb, néprajzi kiállítás, erdészeti és vízügyi kiállítás, valamint egy nomád park is látható, ahol lovasbemutatókat is szoktak tartani. Az emlékpark rotundáját egyébként most korszerűsítik:

ZÁPOROK, ZIVATAROK JÖHETNEK

Kedden több helyen kialakulhat zápor, térségünkben, azaz délen és délkeleten zivatar. A légmozgás élénk, erős marad, zivatarok idején előfordulhatnak viharos lökések is. Hajnalban 5-10, délután pedig 18 fokot mérhetünk majd Szegeden.

INDUL AZ AKNAFEDLAPOK CSERÉJE SZEGEDEN

2023. április 18. és 28. között aknafedlapok tervezett cseréjére kerül sor a Párizsi körút páros oldalán, a Kossuth Lajos sugárút és a Szűcs utca közötti szakaszon. A cserék ideje alatt az érintett fedlap körbekerítésére, és így az arra haladó forgalom korlátozására lesz szükség: esetenként útszűkületre és sebességkorlátozásra kell felkészülni, ezért az ott közlekedőktől fokozott figyelmet kérnek. 

RAZZIÁZNAK AZ UTAKON

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának műveleti csoportja (ROADPOL Operational Group) április 17-23. között Speed elnevezéssel hirdetett fokozott ellenőrzést, amelyhez a magyar rendőrség is csatlakozott. Hozzátették: a rendőrség Magyarország egész területén, így Szegeden is fokozott sebességellenőrzést végez.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb