Sport

Éljenek a szegedi úszók! Gratulálunk az eredményekért Pádár Nikolettnek, Olasz Annának és Adorján Kendének!

A HAÁSZ SZUE versenyzői nagyot küzdöttek a kaposvári országos bajnokságon. A Legszegedibb Szegediek Díjátadó gálánkon, a Legszegedibb sportoló díjat nyerő Pádár Nikolett ob-ezüstérmes lett!

A HAÁSZ SZUE úszói három számban voltak érdekeltek a kaposvári országos bajnokság nyitónapján. Pádár Nikolett címvédőként 100 méter gyorson állt rajthoz, őt egyedül – az olimpia miatt már csak a medencés úszásra koncentráló – Senánszky Petra előzte meg a fináléban, így az ifjú szegedi versenyző ezüstérmet szerzett.

Adorján Kende közel volt az A-döntőhöz, végül a B-döntőben szerepelve lett második, így 9. helyen végzett az országos bajnokságban – összesítésben 10. lett, de a nagydöntőben egy ukrán vendégúszó is szerepelt, az ő eredménye nem számít az ob szempontjából.

Olasz Anna a leghosszabb távon, 1500 méteren szerepelt, szintén 9. helyen zárt. Paksi Zsombor a délelőtti programban 50. helyen végzett 100 méter gyorson.

A nap végén Gellért Gábor, a HAÁSZ SZUE vezetőedzője nyilatkozott: “Niki úszásában délelőtt sok technikai hiba volt, a döntőben már sikerült javítani ezeken. Látszik, hogy haladunk a munkával, a világbajnokságra és az ifjúsági Európa-bajnokságra már összeállhat minden, még van tennivalónk. Senánszky Petra legyőzéséhez óriási egyéni csúcsra lett volna szükség. Olasz Anna a 10 km-re készül, lesz még jobb eredménye 1500 méteren. Sajnálom, hogy Adorján Kende meggondolatlanul érkezett célba a B-döntőben. Paksi Zsombor a mai versennyel bemelegített a többi napra – értékelt Gellért Gábor, a HAÁSZ SZUE vezetőedzője.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb