Közélet

Meddig marad az élelmiszerárstop? Csütörtökön kiderülhet, jönnek a friss és ropogós bejelentések, Kormányinfót tart Gulyás Gergely

Szokatlan időpontban, már kora délelőtt lesz csütörtökön Kormányinfó. Bár nem tudni még, milyen lépésekről ad számot Gulyás Gergely kabinetminiszter, de több téma is szóba kerülhet.

Bejelentette a kormány, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivőn csütörtökön 9:30-kor sajtótájékoztatót tart a szerdai kormányülésen meghozott döntésekről – derül ki a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményéből.

ÉLELMISZERÁRSTOP ÉS A CSALÁDOK

A Porfolio szerint egyelőre nem tudni, pontosan milyen bejelentésre készülhet a kormány. Szerdán ugyanakkor a kormányülésről a Facebookon azt kommunikálták, hogy a magyar családokat érintő témákról tárgyaltak. Az viszont biztos, hogy szó lesz az élelmiszerárstopok kivezetéséről, bár maga Orbán Viktor miniszterelnök múltheti rádióinterjújában arról beszélt, hogy egyelőre még nem tört le az infláció, így az ársapkák maradhatnak. Viszont a kabinet korábban azt jelezte, hogy az április végi kormányülésen születhet végleges döntés, így az is kiderülhet, hogy meddig hosszabbítják meg az élelmiszerek esetében a korlátozásokat. Ehhez kapcsolódóan pedig a Gazdasági Versenyhivatal által fejlesztett árösszehasonlító rendszer indulásáról is közölhetnek új részleteket. A sajtótájékoztatóról ahogy mindig, most is élő szöveges tudósítással jövünk majd a Szeged365-ön.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb