Mindenmás

Féltégla nagyságú kővel törték be a rendőrautó szélvédőjét a szerb-magyar határon, elfogtak egy magát pakisztáninak valló férfit

Elfogtak egy magát pakisztáninak valló férfit, aki megdobálta az őt feltartóztatni próbáló rendőrök járművét egy féltégla nagyságú kővel, így a járőrautó szélvédője betört. Az ügyészség a letartóztatását indítványozta – nyilatkozta pénteken a Központi Nyomozó Főügyészség.

Mint kiderült, a magát fiatalkorúnak valló férfit hivatalos személy elleni csoportosan, felfegyverkezve elkövetett erőszak, rongálás és közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják.

BETÖRTE A JÁRMŰ SZÉLVÉDŐJÉT EGY FÉLTÉGLA NAGYSÁGÚ KŐVEL

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított múlt pénteken este két társával a határt védő kerítésen egy alumíniumlétrával átmászva próbált Szerbiából Magyarország területére jutni. Próbálkozásukat a Határrendészeti Távfelügyeleti Központban észrevették, ezért járőröket küldtek a helyszínre. Az odaérkező Csongrád-Csanád vármegyei rendőrök járművét azonban a határ szerb oldala felől az elkövetők megdobálták. A mozgásban lévő rendőrautót több találat is érte, amelyek közül egy féltégla nagyságú kődarab betörte a jármű szélvédőjét, de eltalálta azt egy hozzávetőlegesen egyméteres, 10 centi átmérőjű fahusáng is. A dobálás a járműben mintegy 100 ezer forintos kárt okozott.

NEM ADOTT VALLOMÁST A FÉRFI

Ezután a rendőrök elfogták a kerítésnek támasztott létra tetején álló támadó, erőszakos magatartást tanúsító férfit. A férfit őrizetbe vették, kihallgatták, ám ő megtagadta a vallomástételt. Az ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye miatt indítványozta a jelentős tárgyi súlyú bűncselekmények elkövetésével gyanúsított, Magyarországon jogszerű tartózkodási engedéllyel nem rendelkező férfi letartóztatásának elrendelését – áll a közleményben.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb