Sport

Nádas Bence: a négyes élvez abszolút prioritást nálam, a cél, hogy tagjai legyünk a világbajnokságra és az Európa Játékokra utazó keretnek

Nádas Bence, az MVM Szegedi VSE olimpiai negyedik helyezett, világ- és Európa-bajnok kajakosának célkeresztjében idén nem kisebb kihívás, mint a négyes kvóta áll, az egyes és a páros is háttérbe szorul erre az évre.

NÁDAS BENCE ÉS A KICSI TEAM KÉT MELEGÖVI EDZŐTÁBORON VAN TÚL

A Hüvös Viktor vezette Kicsi Team – amelynek Nádas Bence is tagja – két meleg égövi edzőtáboron van túl, Sevilla és a Dél-afrikai Köztársaság után, a szezon kezdetéig most már Dunavarsányban készül. “A két edzőtábor nagyon jól sikerült, jó időjárás fogadott minket mindkét helyen – mesélte a magyar szövetségnek Nádas Bence. “Úgy gondolom, hogy edzés szempontjából is a tervek szerint alakult minden, hiszen Dél-Afrikában nagyon sokat tudtunk fejlődni egyes technikában és teljesítményben is. Sevillában próbáltuk a csapathajót fejleszteni négyesben és párosban is” – árulta el a szegedi kajakos.

MÁR A MÁJUSI, SZEGEDI VILÁGKUPÁN IS RAJTHOZ ÁLLNAK

A csapat tagja még Csizmadia Kolos, Tótka Sándor, Kuli István és Balogh Gergely, közülük négyen már a májusi, szegedi világkupán is rajthoz állnak K-4 500 méteren. “Ha minden jól megy, a világkupán Csizmadia Kolossal, Kuli Istvánnal és Tótka Sándorral fogunk indulni. Én a harmadik helyen ülök, István sztrókol, Kolos másodikként ül, Sanyi pedig a negyedik. Nagyon jó az összhang, jól tudunk együtt dolgozni” – mondta Nádas Bence.

MINDENT A NÉGYESRE TESZNEK FEL

Korábban Csizmadia Kolos és Tótka Sándor is azt nyilatkozta, hogy idén mindent a négyesre tesznek fel és így van ezzel Nádas Bence is. A kvótaszerzés kulcsfontosságú lesz K-4 500 méteren, ebben a számban ugyanis négy férfi kajakos indulási jogot lehet szerezni Párizsra a maximális hatból. Ráadásul erre kizárólag az augusztusi, duisburgi világbajnokságon lesz lehetőség, ebben a számban nincs második esély.

“Az a cél, hogy a világkupákon jól szerepeljünk, akkor tagjai leszünk a világbajnokságra, illetve az Európa Játékokra utazó keretnek. A négyes élvez abszolút prioritást nálam is, a közös célunk, hogy a versenyszám ne a leggyengébb pontja legyen a férfi kajak szakágnak. Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy a lányokhoz hasonlóan a világ legjobbjai közé kerüljünk és szerintem nagyon jó úton haladunk efelé” – fogalmazott a 27 éves kajakos, aki tavaly Kopasz Bálinttal világ- és Európa-bajnok lett K-2 500 méteren.

“NAGYON SZERETNÉK PÁROSBAN IS INDULNI MAJD PÁRIZSBAN”

“Nagy sikerként éltem meg a tavalyi évet, azonban most teljes mértékben az aktuális szezonra fókuszálok. Magabiztosságot és megerősítést adtak az eredmények, úgy érzem, jó úton haladok. Próbálok a jelenben a lehető legtöbbet kihozni magamból” – mondta. “Nyilván vannak távlati terveim, nagyon szeretnék párosban is indulni majd Párizsban. Remélem, hogy négyesben a lehető legjobban szerepelünk idén, ami jó alap lesz 2024-re. A magyar kajak-kenuban viszont minden évben új lapot osztanak, a következő évben ismét új lesz a kártyajárás, minden újra kezdődik. Így nincs olyan sem, hogy biztos hely, mindig a maximumot kell nyújtani, és akkor érhetsz oda a legjobbak közé” – tette hozzá.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb