Sport

Sűrített járatokkal segíti a hazajutást az OTP Bank-PICK Szeged – Fejér-B.Á.L. Veszprém mérkőzést követően az SZKT

Április 22-én, szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a Fejér-B.Á.L. Veszprém együttesét fogadja a PICK Arénában az OTP Bank – Pick Szeged. A mérkőzés végeztével, a szurkolók hazajutását a 19-es trolibuszvonalon sűrítőjáratokkal segíti a Szegedi Közlekedési Kft., melyek a belváros irányú Etelka sor (Felső Tisza-part) megállóhelyről indulnak Makkosház végállomás irányába, tájékoztatott közösségi oldalán a vállalat.

Mint írták, a Pick Aréna megközelíthető közösségi közlekedéssel (9-es és 19-es trolibusszal, 73-as, 73Y-os, 74-es, 74Y-os buszjárattal), Lime elektromos rollerrel, valamint személygépkocsival a Felső Tisza-part, Etelka sor irányából. A sűrítőjáratok 19-es jelzéssel közlekednek, a vonal valamennyi megállóhelyén megállnak, és normál díjszabással vehetők igénybe.

A HATODIK MÉRKŐZÉS KÖVETKEZIK

A férfi kézilabda NB I-ben, azaz a K&H férfi kézilabda ligában a hatodik OTP Bank-PICK Szeged–Fejér B.Á.L. mérkőzés következik. Eddig kiváló a szegediek mutatója a „Kis Veszprém” ellen, hiszen mind az öt meccsüket megnyerték. A 2020–2021-es szezonban volt a premier, és az első két meccsen alaposan megizzadtak a Kékek ellenük. Itthon 28–25-re, míg idegenben egy komoly hajrát bemutatva 25–23-ra nyertek. Az elmúlt idényben viszont jöttek a magabiztos sikerek, itthon 38–29-re, majd idegenben 42–23-ra győztek a szegediek. Ez volt eddig a legnagyobb különbségű sikerük ellenük.

A SZEGEDIEK A KORÁBBI MÉRKŐZÉSEKEN SEM HAGYTAK ESÉLYT ELLENFELÜKNEK

Az idei szezonban az ősszel Veszprémben, a Március 15. sportcsarnokban léptek pályára, és most sem hagytak esélyt, 42–26 lett a Szeged javára. Nem ez volt az utolsó meccsük ellenük, hiszen tavasszal a Magyar Kupa negyeddöntőjében a PICK Arénában mérkőztek meg. Ellenfelük egy fiatal csapattal érkezett, így magabiztosan, 41–28-ra verte meg őket a Szeged.

SZEGED ÁLL AZ ELSŐ HELYEN A TABELLÁN

A jelenlegi bajnokságban a Szeged áll az első helyen a tabellán, jelenleg 42 pontjuk van. A Fejér B.Á.L. Veszprém a kiesés elől menekül, jelenleg nyolc pontjuk van, és a 12. helyen állnak. Év közben edzőváltás történt a csapatnál, Konkoly Csaba munkáját Éles József vette át. A Fejér B.Á.L. Veszprém a nemzetközi porondon bizonyította, hogy bárkire veszélyes lehet, hiszen az Európa Kupában beverekedte magát a csoportkörbe. A keretükben több egykori szegedi, így a kapus Miklós Gergő, és a PICK Kézilabda Akadémia egykori játékosa, Vetési Bence és Ludmán Marcell is megtalálható.

BÁNHIDI ÉS BODÓ VALÓSZÍNŰLEG NEM LÉP PÁLYÁRA

A meccsen ismét 14 felnőtt játékos kaphat szerepet, így két fiatal kerül be a tizenhatos keretbe. Minden valószínűség szerint a sérült Bánhidi Bence, és a betegségéből felépült, de csak könnyített munkát végző Bodó Richárd nem lép pályára. A szombati találkozón ott lesz a lelátón a Kölyöksziget óvoda népes csapata, a szegedi klub ugyanis meghívta a gyerekeket és a szülőket, hogy együtt szurkoljanak a Handball Family-vel. Különleges esemény színesíti majd a felvezetőt, hiszen a Kölyöksziget növendéke, Varga Léna Sára elénekli a klubhimnuszt, amely biztos, hogy elvarázsolja majd a közönséget.

Forrás: SZKT/pickhandball.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb