Sport

Tyler Roberson nélkül is sikerült a bravúr! Gratulálunk a szegedi kosaras srácoknak!

Mindkét gárdának volt egy-egy hiányzója a szombat esti bajnokin, a kaposváriaknál Sebastian Aris, míg tőlünk Tyler Roberson nem volt ott a keretben. Sokáig nem dőlt el a mérkőzés, de a végén a Szeged behúzta a találkozót és legyőzte a Kaposvár csapatát.

Az első negyedben sokáig nem tudtunk vezetni, de a vége előtt pár perccel Person vitt végig egy gyors támadást, így 18–19, időt is kért a KKK. A negyedet Balogh közelije zárta le, aki egy támadólepattanó után tette vissza a labdát, így 23–20-ra vezettünk tíz perc után.

A második negyedben sem dőlt el még semmi, maradt a fordulatos, szoros meccs: Carter kosarával nálunk volt megint az előny 34–33-nál, de Parsons trojkája után négy pont volt a hátrányunk, Bognár közelijével zárkóztunk a negyed utolsó percében, 38–36, és ebből a helyzetből várhattuk a második félidőt.

A továbbiakban is elképesztő izgalmakat kellett átélni a közönségnek, de a legfontosabb ekkor az volt, hogy 58–54-re vezettünk tíz perccel a vége előtt.

Két és fél perc telt el a negyedből, amikor a somogyiak amerikai légiósa egy kettő plusz egyes akciója után már kiegyenlített, de gyorsan jött Nicholson válasza, 64–66.

Az utolsó öt percben sem nyugodhat tűnik meg, folyamatosan ott volt a Kaposvár a nyomunkban, amikor megérkezett az első szegedi tripla: 38 perc után Washington távolija ötpontos előnyt jelentett bő két perccel a vége előtt!

A kaposvári időkérés sem zökkentette ki játékosainkat a ritmusból, így 55 másodperccel a vége előtt már 86–79-re vezettünk. VÉGEREDMÉNY: Kaposvár–Naturtex-SZTE-Szedeák 81–88 (20–23, 18–13, 16–22, 27–30)

A találkozó számokban: Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, alsóházi rájátszás, 4. forduló. Kaposvár, 800 néző. Vezette: Kapitány, Minár, Szilágyi.
Kaposvár: BROWN 27/6, Puska 5/3, Parsons 15/3, Gabric 13/9, HUGHES 14. Csere: Krnjajszki 7/3, Halmai, Bogdán, Hendlein, Paár. Vezetőedző: Szőke Balázs.
Naturtex-SZTE-Szedeák: WASHINGTON 23/6, PERSON 20, Polányi, Nicholson 12, Bognár 11. Csere: Balogh 2, Carter 16, Filipovics 4, Kerpel-Fronius. Vezetőedző: Nikola Lazics.

Nikola Lazics a találkozó utan azt nyilatkozta, hogy: “Nagyon fontos volt számunkra ez a meccs, gratulálok a fiúknak a győzelemhez! Mi kontrolláltuk a meccset, és ugyan akadtak hibáink, sokáig nem ültek a tripláink, de kulcspillanatokban Washington két távolit is bedobott. Sok sikert kívánok a Kaposvárnak a folytatásban!”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb